Kjo është ajo që ndodh me trupin tuaj kur konsumoni shpesh ushqime të shpejta

Problemi me ushqimin e shpejtë është se është i pasur me karbohidrate, yndyrna, sheqer dhe kripë të shtuar. 

Kur konsumojmë ushqime fast food, konsiderohet se hamë diçka, por nuk i japim trupit vlerat e duhura që i nevojiten dhe që merren përmes nëpërmjet ushqimit të pasur e të larmishëm. Ky mënyrë të ushqyeri, sidomos kur është e shpeshtë, ka pasoja…

Sheqer, sheqer, sheqer

Pak fibra, shumë karbohidrate. Ky është zakonisht përfundimi kur shikoni vlerat ushqyese të ushqimit të shpejtë. Trupi përpunon karbohidratet: Ato hyjnë në qarkullimin e gjakut si glukozë dhe kështu rrisin sheqerin në gjak.

Më pas, trupi fillon të sekretojë insulinë për të çuar glukozën në qelizat që kanë nevojë për energji shtesë. Por, nëse nuk kemi nevojë për energji në atë kohë, sheqeri ruhet në depo.

Yndyrna jo të shëndetshme

Yndyrnat krijohen gjithmonë kur ushqimi përpunohet – dhe nuk janë aspak të mira. Ato rrisin të ashtuquajturën vlerën e kolesterolit “të keq” që mund të shkaktojë diabetin dhe sëmundjet e zemrës.

Sipas një studimi, produktet e pjekura dhe shumë të përpunuara si kekët donut, brioshët ose muffin kanë pasoja të tjera negative: Studiuesit zbuluan se konsumimi i rregullt rrit gjasat e zhvillimit të depresionit me 51%.

Shumë kripë

Ushqimet e shpejta fast food, gjithmonë përmbajnë një sasi të madhe kripe: këto ushqime shpesh përmbajnë më shumë se kërkesa ditore e trupit tone për kripë. Ky mund të jetë një problem, veçanërisht për njerëzit me tension të lartë të gjakut. Kripa e bën zemrën të punojë më shumë dhe më shpejt.

Related Articles

Back to top button