LifeStyle

Mësohet pse dita e dytë e menstruacioneve është më e keqja

Periodat për shumë gra mund të jenë sfiduese.

Por, sipas ekspertëve shëndetësorë, dita e dytë e menstruacioneve është dita më e vështirë.

Sipas tyre, gjithçka varet nga hormone, veçanërisht prostaglandinat, ku nivelet janë më të larta gjatë ditëve të para të menstruacioneve dhe arrijnë kulmin në të dytën pasi progesteroni ulet.

Kjo do të thotë se ngërçet janë më të shpeshta dhe dhimbjet më të forta, shkruan The Sun.

Më pas,sipas ekspertëve, derisa gjakderdhja vazhdon dhe shtresa e brendshme e mitrës është derdhur, prostaglandinat pakësohen, ashtu sikurse edhe simptomat.