LifeStyle

Nëse vini re këto tri shenja, filloni të mendoni nëse jeni në marrëdhënien e duhur

Është e vështirë të pranosh që një marrëdhënie që filloi shkëlqyeshëm dhe me kaq shumë premtime është kthyer në diçka të keqe. Kur hyjmë në një lidhje, ne shpesh përdorim syze ngjyrë rozë, duke u fokusuar në të gjitha cilësitë e mira të partnerit tonë dhe duke injoruar të metat e tij. Nëse vini re këto tre shenja, është koha që, për ta thënë më butë, të mendoni seriozisht nëse jeni në marrëdhënien e duhur për ju.

Ju nuk keni liri personale

Një marrëdhënie nuk duhet të bazohet në kontrollin e personit tjetër, por në dhënien e lirisë së plotë të njëri-tjetrit dhe marrjen e vendimeve të dakorduara reciprokisht. Çdo person ka nevoja unike, dhe marrëdhëniet më të mira janë ato në të cilat partnerët plotësojnë nevojat më të rëndësishme të njëri-tjetrit. Nëse zbuloni se partneri juaj kontrollon mënyrën se si i shpenzoni paratë, me kë rrini, si visheni ose ndonjë vendim tjetër, merrni këtë si një flamur të madh të kuq.

TS Poll - Loading poll ...

Njerëzit që duan të kontrollojnë partnerët e tyre janë të pasigurt për aftësinë e tyre për të përmbushur nevojat e partnerit të tyre. Ata kanë frikë se liria do ta ndihmojë partnerin të kuptojë se jeta është më e mirë pa një marrëdhënie. Një partner i sigurt nuk dyshon në aftësinë e tij për të përmbushur nevojat e të tjerëve; ata e dinë se nëse partneri i tyre i lë për dikë tjetër, lidhja nuk ishte as reale.

Raporti juaj 80/20 është joaktiv

John Gottman, një studiues i famshëm i çifteve, është në gjendje të parashikojë divorcin me 90 për qind saktësi. Si funksionon? Duke parë se si partnerët ndërveprojnë me njëri-tjetrin, ata kodojnë marrëdhënien e tyre të shkëmbimeve pozitive dhe negative. Çiftet duhet të kenë të paktën 80 për qind ndërveprime pozitive. 20 përqindëshi tjetër, sipas Gottman, mund të mos zgjidhet kurrë; argumentet që janë të pranishme në fillim të marrëdhënies ka të ngjarë të mbeten të njëjta deri në fund.

Në vend që të përqendroheni në burimet e konfliktit, qëllimi duhet të jetë rritja e momenteve pozitive. Punoni për ta bërë marrëdhënien sa më pozitive dhe lëreni pjesën tjetër të shkojë. Nëse e gjeni veten në një marrëdhënie me një raport të anuar drejt negatives, mund të mos jetë marrëdhënia më e shëndetshme.

Ju dëshironi të jeni vetëm në shtëpi

Jeni në një marrëdhënie të keqe kur shpesh dëshironi që partneri juaj të mos ishte pranë. Ju filloni të kuptoni se jeta mund të ishte më e lehtë dhe më e lumtur pa to. Kur jeni të dy të pranishëm, gjërat tensionohen, ka debate dhe ndiheni të pakënaqur. Të zgjohesh çdo mëngjes është e tmerrshme sepse ata janë ende aty.

Mos qëndroni në një lidhje vetëm sepse mendoni se nuk do të gjeni dikë më të mirë; është më mirë të jesh vetëm. Duhet guxim për të pranuar se një marrëdhënie është prishur, por do të habiteshit se sa i fortë dhe i lumtur mund të jeni vetëm.