LifeStyle

Njerëzit që përdorin këto emoji kanë më shumë sukses në flirtim

Emoji-t janë ndër mjetet e reja të komunikimit, me dëshirë ose jo, ndaj nuk është për t’u habitur që ato ndikojnë edhe në flirtim: Në fakt, disa prej tyre mund të rrisin shanset e tij për sukses.

Të paktën kështu tregoi një sondazh i quajtur Beqarët në Amerikë: se ata që përdorin emoji bëjnë më mirë në flirtim. Rezultatet e saj u komentuan nga antropologia e shquar biologjike Dr. Helen Fisher:

54% e përdoruesve të emoji-ve zhvilluan më shumë intimitet në komunikimin e tyre, krahasuar me 31% të përdoruesve jo-emoji”, tha ajo.

Vlen gjithashtu të theksohet se pjesëmarrësit nuk ishin adoleshentë, siç mund të mendojmë, por njerëz nga 20 deri në mbi 40 vjeç. Me fjalë të tjera, emoji-t duket se nuk kanë një moshë.

Por pse ne shpesh përdorim këto ikona karakteristike në komunikimin tonë online?

Përdoruesit e tyre duan t’i japin më shumë personalitet mesazheve të tyre,” përgjigjet ekspertja fare thjesht.

Megjithatë, burrat dhe gratë nuk preferojnë të njëjtat emoji. Meshkujt më shpesh zgjedhin ikonat për puthjen ose fytyrën e syve të zemrës, ndërsa femrat fytyrat e buzëqeshura dhe buzët.