ShowBizzz

Nuk jam i/e sigurt se si, por do ta kaloj dhe këtë

Ndonjëherë jeta të verbon dhe si me magji të zhduk të gjitha udhëkryqet e rrugës tënde dhe mendon se tanimë ndodhesh në fund të rrugës, çdo gjë maroi, nuk ka më shpresë…

Por e di që kjo ndjenjë vjen nga turbullimi i vizionit tonë nga të gjitha mendimet negative që zvarriten brenda mendjes sonë.

Përfundimet janë gjithashtu fillime të reja

TS Poll - Loading poll ...

Ne kemi frikë nga përfundimet. Është e trishtueshme kur përfundon shfaqja apo libri ynë i preferuar. Kur një marrëdhënie përfundon, ne kemi frikë se do të shkatërrojë idenë tonë për dashurinë për pjesën tjetër të jetës. Ne përpiqemi t’i shmangim këto ndjenja me çdo kusht.

Megjithatë, një sjellje e tillë na pengon të marrim vendime që në fakt do të na sjellin dobi. Për shembull, përfundimi i një marrëdhënieje që po mbijeton me nostalgji të pastër nuk është negativ. Përkundrazi, vetë marrëdhënia mund të jetë e dëmshme.

Ndonjëherë, ndarja me dikë ose lënia e diçkaje pas nuk është një vendim që mund të marrim. Ndonjëherë rrethanat na detyrojnë të përfundojmë një cikël pa mundësinë e lëvizjes prapa. Dhe kjo mund të jetë e vështirë për t’u përballuar. Ne nuk jemi të përgatitur dhe nuk është ajo që duam.

Ne priremi të barazojmë mirësinë me gjërat që janë afatgjatë dhe të sigurta. E kundërta është negative. Shoqëria na mëson këtë gjatë gjithë jetës sonë. Prandaj ne lidhemi me objektet, situatat dhe njerëzit. Kjo është arsyeja pse është kaq e vështirë për ne që të heqim dorë dhe të marrim vendime që i çojnë gjërat në fund.

Kur jeta bëhet e vështirë, ne mund të biem, por nuk mund të dorëzohemi

Ne jemi më elastik se sa mendojmë. Ne harrojmë aftësinë tonë për të vazhduar përpara pasi kemi arritur në fund. Të gjithë kemi pasur momente në të kaluarën kur menduam se gjithçka kishte marrë fund për ne. Por më pas, kur më së paku e prisnim, u shfaqën mundësi të reja.

Është e dhimbshme të përfundosh diçka që na bëri të lumtur dhe na dha kaq shumë kujtime të mira. Jemi mësuar me rutinën tonë të rehatshme. Kur gjithçka është e njëjtë çdo ditë, ne ndihemi rehat. Jemi të sigurt se gjithçka do të jetë në rregull.

Jemi mësuar shumë me zonën tonë të rehatisë. Por është vërtet e lehtë të ngecesh atje. Gjërat mund të ngecin. Gjithashtu, sado që duam të jemi të sigurt, problemet dhe telashet janë gjithmonë në pritje për të na testuar.