LifeStyle

Pse avullohen xhamat e veturës dhe si t’i pastroni?

Dritaret e avulluara të veturave pengojnë pamjen e shoferit.

Mjegullimi mund të shkaktohet nga një mosfunksionim teknik, prandaj duhet ta mbani nën vëzhgim. Kushtojini vëmendje gjithashtu nëse pikat janë me vaj, apo mbajnë erë të pakëndshme.

5-Minute Crafts do t’ju ndihmojë të hiqni mjegullën nga xhamat e veturës, dhe gjithashtu do t’ju tregojë se si ta minimizoni këtë problem.

TS Poll - Loading poll ...

Një xham i errët i ajrit ndodh kur ajri në veturë është shumë i lagësht, duke çuar në kondensim. Arsyet mund të jenë të natyrshme, ose mund të jenë rezultat i disa keqfunksionimeve teknike:

Një ndryshim i madh në temperaturat brenda dhe jashtë. Ky problem është veçanërisht i zakonshëm në dimër dhe në fund të vjeshtës.

Lagështia në kabinën. Nëse lageni në shi dhe futeni në makinë, dritaret tuaja do të bëhen të mjegullta. Mund të ndodhë gjithashtu nëse keni grumbulluar ujë në tapete për shkak të këpucëve të lagura dhe me dëborë.

Mjegull e rëndë. Kjo përbëhet nga pika të vogla uji, kështu që nuk është për t’u habitur që lagështia në kabinën rritet disa herë nëse ka mjegull jashtë.

Vulosja e dëmtuar. Kontrolloni për të parë se sa mirë vulat e derës kryejnë funksionin e tyre dhe mbrojnë kabinën e veturës nga ajri i lagësht i jashtëm.

Papastërtia në filtrin e ajrit. Nëse është e bllokuar me pluhur dhe gjethe, kjo do të pengojë funksionimin e kondicionerit.

Tub i bllokuar i kullimit AC. Pastroni vrimën e kullimit, përndryshe kondicioneri nuk do të funksionojë siç duhet.

Nëse doni të harroni përgjithmonë dritaret e avulluara, duhet të minimizoni arsyet e përmendura më poshtë:

Shkundni ujin dhe borën nga këpucët para se të hipni në veturë.

Vendosni sendet e lagura si një çadër të lagur në një qese të mbyllur.

Kontrolloni për të parë nëse ka ndonjë send të lagur në veturë. Hiqni ujin nga qilimat nëse është e nevojshme.

Sigurohuni që tubi i kullimit AC të mos jetë i bllokuar.

Hiqni borën dhe gjethet nga skarja e radiatorit, si dhe nga hendeku midis xhamit dhe kapakut.

Ekzistojnë disa truket se si mund të parandaloni dritaret e avulluara:

Ngjitni letër polikarboni në dritare. Ky material largon ujin, duke mos lejuar që ai të grumbullohet në sipërfaqe. Mos u shqetësoni, është plotësisht transparente dhe e qëndrueshme.

Përdorni produkte kundër mjegullës, përfshirë aerosole, xhel, peceta, etj. Efekti i tyre është i mjaftueshëm për disa udhëtime.

Lubrifikoni dritaret me shkumë rroje ose xhel. Vendoseni produktin për të pastruar dritaret e thata, fërkojeni mirë dhe më pas fshijeni me letër gazete./Motilokal.com