LifeStyle

Sociologu shqiptar: 65 vjeç nuk je plak, në çfarë moshe quhesh i tillë

Si ka ndryshuar familja shqiptare dhe çfarë do të thot sot të jesh gjysh apo gjyshe ka qenë pyetja që i është drejtuar në Wake Up sociologut Gëzim Tushi.

“Shoqëria e sotme shqiptare, familja tradicionale po shpërbëhet dhe po krijohet familja dinastike në kuptimin burri, gruaja dhe fëmijët.

Gjyshi është kthyer në profesion. Nëse më parë gjyshi i ka mbajtur fëmijët e fëmijëvë me rolin e kujdestarit të thjeshtë, sot është një angazhim më i madh.

TS Poll - Loading poll ...

Sot ka ndryshuar edhe koncepti për moshë. Një 65-vjeçar nuk është plak. Plak quhesh pas moshës 85 vjeç. 65 deri në 74 vjeç quhesh i moshuar i ri.”, shprehet Gëzim Tushi.

View this post on Instagram

A post shared by Wake Up në Top Channel (@wakeup_topchannel)