ShowBizzz

11 strategji për t’ju ndihmuar në momentet e vështira të jetës

Sa herë jeni ndjerë të dëshpëruar sepse gjërat nuk po shkonin ashtu siç kishit shpresuar, sepse kohët e fundit dukej sikur bota ishte kundër jush, ose sepse keni ndjerë sikur keni ngritur një gisht dhe gjithçka fillon të shkojë keq për ju? Atëherë ju pyesni veten, ku ta gjej forcën time? Të gjithë ne i kemi përjetuar ato ndjenja të dështimit, të humbjes, të mos gjetjes së një kuptimi për jetën tonë në shumë raste të ndryshme.

E rëndësishme, në fund të fundit, nuk është se ne ndjejmë dembelizmin dhe rëndimin e shkaktuar nga këto ndjenja, por më tepër se çfarë bëjmë me këto. Pra, si mund t’i trajtojmë më mirë këto emocione negative, pavarësisht nga burimi i tyre?

Përqendrohuni në gjërat pozitive në jetën tuaj. Me siguri keni gjëra të mira në jetën tuaj; mund të ndodhë që tani thjesht po verboheni nga negativiteti. Një mënyrë e mirë për t’u ripërqendruar në pozitive është duke shkruar një listë të të gjitha gjërave pozitive në jetën tuaj. Sa herë që ndiheni keq, hiqni listën tuaj personale dhe lexoni atë.

TS Poll - Loading poll ...

Nuk ka fatkeqësi që zgjat njëqind vjet. Nëse diçka e keqe po ju ndodh tani, sigurohuni që të mos harroni se asgjë nuk është përgjithmonë: as lumturia, as trishtimi, as fatkeqësia. Historia jonë personale vazhdon, duke u formuar nga copa të vogla me shumë ngjyra të ndryshme: kështu është jeta.

Nesër është një ditë e re. Sa herë që keni një nga ato ditë katastrofike, mendoni: “Nesër është një ditë e re”. Kjo do t’ju japë lehtësim të thellë.

Të mençurit i njohin gabimet e tyre dhe i rregullojnë ato. Nëse i keni bërë rrëmujë gjërat në punë, me partnerin ose me një mik, dhe në vend që të merreni me këtë çështje, kërkoni falje dhe përqafoni. Ndonjëherë është kaq e thjeshtë dhe problemi zgjidhet.

Rrethojeni veten me njerëz që sjellin gjëra pozitive në jetën tuaj. Është vërtetuar se ata që e rrethojnë veten me njerëz pozitivë e shohin gjithçka në një këndvështrim tjetër. Flisni për problemet tuaja; ndonjëherë mjafton një shok që e vendos problemin në perspektivë për ty dhe të bën të qeshësh për ta zgjidhur problemin.

Mos kërkoni zgjidhje nga jashtë, por më tepër ato brenda jush. Ju jeni ai që keni fuqinë për të ndryshuar mendjen tuaj dhe për këtë arsye për të parë atë që po ju ndodh në një mënyrë tjetër.

Bëni aktivitetin tuaj të preferuar. Çështja është se ne shpesh na pëlqen të qëndrojmë në divan duke kujtuar problemet tona. Pse të mos vishemi dhe të mos përdorim ndonjë justifikim për të dalë për shembull në rrugë dhe për të marrë energjinë dhe vitaminat që na ofron dielli? Sapo të vini trupin në lëvizje dhe t’i jepni vetes pak ajër të pastër dhe të ndjeni diellin në fytyrën tuaj, do të shihni se gjithçka ka një ton tjetër.

Përdorni ushtrimet fizike. Përfshini një lloj aktiviteti fizik si kërcimi ose vrapimi të paktën 3 herë në javë dhe praktikoni meditimin para se të shkoni në shtrat. Mbani ritmin tuaj normal, por bëni një përpjekje për ta përfshirë atë në jetën tuaj.

Mbani një sy në monologun tuaj të brendshëm. “Nuk mundem”, “Kam një fat kaq të keq”, “Asgjë nuk më shkon siç duhet”. Gjithçka është relative në këtë jetë, ose siç thonë ata, “Në këtë botë të pabesë, asgjë nuk është e vërtetë, as mashtrim, gjithçka është e ndotur nga thjerrëza përmes së cilës ne e shohim atë.” Ndryshojeni këtë ligjërim me fraza pozitive si “Nesër do të jetë më mirë”, “Do të jem shumë i lumtur kur ta kaloj këtë me ndihmën e forcës sime të brendshme”, “Kjo më ndodhi që të piqem. Gjithçka ndodh për një arsye.”

Besoni në veten tuaj, jini këmbëngulës dhe besoni se veprimet tuaja do t’ju ndihmojnë. Gjërat shpesh ndryshojnë gjatë rrugës, pasi ne vazhdojmë t’i bëjmë gjërat me provë dhe gabim. Është një ushtrim përafrimi që nuk ka pse t’ju dekurajojë. Përkundrazi, ju keni sfidën për të mësuar ta shijoni atë.

Jeta nuk është e lehtë.  Megjithatë, forca jonë e brendshme mund të na ndihmojë shumë. Ne duhet të mësojmë të menaxhojmë inteligjencën tonë emocionale. Ju urojmë gjithë forcën dhe energjinë në botë, që të dini se gjithçka do të dalë dhe “kur një derë mbyllet, një tjetër hapet për ju”.