LifeStyle

14 fraza manipuluse që mund t’i dëgjoni në një lidhje

Aq sa është e rëndë të kesh zënka të vazhdueshme mes një çifti, aq më rëndë është shmangia e tyre kur në fakt mes tyre ka inat.

Në përgjithësi, pra, një zënkë që çon në një zgjidhje, ndryshim pozitiv dhe zhvillim është një gjë e mirë. Prandaj ka luftime që janë konstruktive. Por ka të tjerë që janë të pashpresë dhe nuk çojnë askund. Në vend të kësaj ato mbyllen në situata që çojnë në bllokim dhe vazhdimësi të problemeve pasi asgjë nuk mund të ndryshojë për ta bërë marrëdhënien të funksionojë më mirë.

Zënkat e shkaktuara nga sjellja manipuluese e dikujt nuk çojnë askund dhe zakonisht ndjekin një model të caktuar dhe disa fraza manipuluese të përsëritura. Cilat janë ato;

TS Poll - Loading poll ...

“Pse ma bën këtë çdo herë?”
Pse e thotë: Ai gjithmonë e bën tjetrin të kërkojë falje, të detyrohet dhe të fajësojë veten.

“Ti nuk më lë kurrë të flas, gjithmonë më ndërpret!”
Pse po e thotë: Sepse ai dëshiron t’ju shpërqendrojë nga ajo që po përpiqeni të thoni, veçanërisht nëse keni të drejtë dhe nuk i pëlqen që biseda të kalojë në tema që nuk janë në interesin e tij – mbani mend se fjalët gjithmonë dhe kurrë nuk janë shumë manipulues.

“Ti nuk më kupton kurrë!”
Pse e thotë: “Kurrë” është shfajësues dhe nuk lë vend për negociata, ndaj thjesht inkriminon. Qëllimi i tij është që të gjithë fajin për konfliktin t’ia hedhë personit tjetër.

“Nuk është faji im nëse e sheh kështu çdo herë!”
Pse po e thotë: Sepse ai po heq dorë nga përgjegjësia dhe në fakt ai ose ajo nuk dëshiron të bëjë ndonjë ndryshim korrigjues në marrëdhënie.

“Nuk mund ta ndryshoj kush jam”
Pse e thotë ai: Një tjetër mohim dhe qëndrim i patundur edhe më i qartë.

“Ti nuk më dëgjon kurrë! »
Pse e thotë: Është anakronike, autoritative dhe aspak konstruktive.

“Ti bën gjithmonë atë që dëshiron!”
Pse e thotë: Ai dëshiron t’ju bëjë të ndiheni në faj. Është gjithashtu anakronike dhe polarizuese.

“Ti vazhdon të ma bësh jetën kaq të vështirë!”
Pse e thotë: Për t’ju bërë të ndiheni në faj dhe të pyesni veten se çfarë po bëni gabim, pa shpjeguar saktësisht se çfarë dëshiron nga ju për ta bërë marrëdhënien të funksionojë më mirë.

“Ti nuk më do ashtu siç duhet!”
Pse po e thotë: Synimi më i thellë për t’ju bërë të ndiheni të papërshtatshëm dhe se ju jeni në fakt fajtori për çdo problem që lind mes jush.

“Ti më shkakton të gjitha problemet në jetën time!”
Pse e thotë: Edhe më keq se fjalia e mëparshme sepse është një zile dhe në të njëjtën kohë një kërcënim i fshehtë për lëvizje të mundshme në të ardhmen që mund të jenë të dëmshme pasi të paralajmëron se po shkon në mbrojtje.

“Epo… po përpiqesh të më shkatërrosh?”
Pse e thotë: Sepse e tepron dhe përmes teprimit dëshiron të të bindë se me të vërtetë është faji yt.

“Ti duhet të kujdesesh për mua, të kesh kujdes, etj…”
Pse e thotë: Shpreh neglizhencë dhe pafuqi me qëllimin përfundimtar për të shmangur problemin e vërtetë të konfliktit, duke luajtur në të njëjtën kohë rolin e një fëmije dhe ka vetëm nevojë për ty.

“Dhe si mendon se ndihem pas asaj që bën?”
Pse e thotë: Për t’ju bërë të ndiheni fajtor për ndjenjat që ai/ajo nuk merr përsipër të ndjejë.

“Dhe tani, çfarë do të bëj?”
Pse e thotë: Përpiqet të ngjallë një ndjenjë keqardhjeje te personi tjetër për ta imobilizuar përballë çdo reagimi apo vendimi drastik.

Nëse në konfliktet tuaja i dëgjoni gjithmonë frazat e mësipërme nga personi me të cilin jeni në një lidhje, do të ishte mirë të ruani distancën dhe të largoheni nga toksiciteti.