LifeStyle

4 gabime toksike që çojnë në ndarje

Shpesh ose më rrallë, njerëzit testojnë forcën e marrëdhënies së tyre, kufijtë e saj, tërheqin “skajet” e saj për të parë nëse nyjet e dashurisë janë të forta apo ka ardhur momenti i fundit.

Ndodh ndonjëherë që as të kuptojnë se po përshpejtojnë ciklin e tij, që disa sjellje të helmojnë marrëdhënien e tyre dhe të çojnë në mënyrë të pashmangshme në ndarje.

Pra, nëse ndonjë nga të mëposhtmet ju duket e njohur dhe dëshironi ta ndryshoni, mos e humbisni rastin!

TS Poll - Loading poll ...

1. Vini në dukje vazhdimisht elementet “negative” të partnerit tuaj

Në fakt, ju po përpiqeni ta paraqisni atë si një “përbindësh”, duke shprehur (në mënyrë implicite ose në rastin më të keq para tij ose miqve) dëshirën që ai të ishte ndryshe, ndoshta më në formë, më i hapur, më seksi, më inteligjent, më i dashur, etj. Pra, në vend që të vendosni nëse keni hyrë në një marrëdhënie me personin e gabuar apo e pranoni atë ashtu siç është dhe përpiqeni për më të mirën, ju përpiqeni të ndërtoni idealin duke shkatërruar atë ekzistuesin.

2. Ju “kriminalizoni” fantazitë

Fantazitë seksuale nuk janë mëkat apo vepër penale, edhe nëse nuk përfshijnë gjysmën tjetër të marrëdhënies. Për më tepër, edhe nëse fantazitë e tjetrit duken të shtrembëruara në mendjen tonë, kjo nuk do të thotë se ata po bëjnë diçka të gabuar.

3. Kërkoni të njëjtën mënyrë të menduari

Ekziston një besim i rremë se e ardhmja e një marrëdhënieje gjykohet nga konsensusi apo edhe identifikimi i opinioneve, ambicieve, besimit dhe pozicioneve politike. Ajo që duhet kërkuar në një marrëdhënie është plotësimi i njëri-tjetrit dhe jo ngjashmëria dhe dominimi.

4. Jeni xhelozë

Është e zakonshme që partnerët të mendojnë se janë gjithashtu miqtë më të mirë dhe, në të vërtetë, duket e mrekullueshme. Kjo nuk do të thotë që miqësitë jashtë marrëdhënies duhet të ndalohen ose shoqëria e partnerit duhet të trajtohet me dyshim, pasi këta persona përmbushin rolin e tyre të veçantë në jetën e një personi. Nuk mund të kemi ekskluzivitet kudo.