Lajme

4 letonezë arrestohen pas dyshimeve se bashkëpunonin me shërbimet sekrete ruse

Shërbimi Letonez i Sigurimit Shtetëror (VDD) arrestoi sot katër letonezë nën dyshimin se bashkëpunonin me shërbimet sekrete ruse (FSB).

Personat që u arrestuan dyshohet se kishin kryer aktivitete të drejtuara kundër sigurisë së Letonisë dhe popullsisë së saj në emër të FSB-së.

“Më 1 gusht nisi procedura penale ndaj katër të dyshuarve”, thuhet në një deklaratë të VDD. Tre prej tyre po qëndrojnë në paraburgim.

Sipas deklaratës të dyshuarit akuzohen për shkelje të një pjese të ligjit letonez që ndalon dhënien e ndihmës për një shtet të huaj në një veprim të drejtuar kundër Republikës së Letonisë.

Pajisje dhe dokumente të shumta të të dhënave u sekuestruan pas kontrolleve në 14 vendndodhje në të gjithë vendin.

“Përveç këtyre, u gjetën pajisje që besohej se ishin të një rëndësie strategjike, pasi mund të përdoreshin për aktivitete të paligjshme”, thanë autoritetet.