Arsyet pse gratë franceze nuk e zgjedhin më plazhin topless

Numri i grave franceze që bëjnë plazh topless ka arritur në nivelin më të ulët në 40 vitet e fundit, pasi tani ekziston frika se mund të fotografohen fshehurazi dhe imazhi i tyre mund të postohet në mediat sociale.

Plazhi topless është bërë më pak i popullarizuar vitet e fundit, me vetëm 19% të grave që thonë se e praktikojnë, krahasuar me 34% në vitin 2009 dhe 40% në vitin 1984.

Sondazhi Ifop tregoi se gratë franceze po bëhen gjithnjë e më të kujdesshme për të dalë topless për shkak të shqetësimeve shëndetësore, frikës së ngacmimit seksual dhe arsyeve të privatësisë, raporton Le Parisien.

Rrezet e diellit topless në Francë nuk konsiderohen ligjërisht si një ekspozim seksual, edhe pse mund të ndalohet nga direktivat vendore që nxjerrin jashtë ligjit disa stile të veshjes.

Fillimisht plazhi topless u përhapë në Francë në vitet 1960, pasi feminizmi që përfshiu Evropën dhe gratë në atë kohë, kërkonte të njëjtën të drejtë për të nxirë pjesën e sipërme të trupit ashtu si burrat.

Sot, e drejta e grave për të bërë banjo dielli nudo në plazhe shihet si një shenjë e barazisë midis dy gjinive, dhe një shenjë e qëndrimeve përparimtare të Francës.


Related Articles

Back to top button