LifeStyle

Çfarë e bën një person të suksesshëm?

Ne quajmë njeri të suksesshëm dikë që ka një pozicion drejtues, është shumë i pasur apo ka shumë arritje në jetë, por ti mund të jesh i suksesshëm edhe nëse ke këto aftësi…

Nuk varesh nga rroga

E ke jetën shumë më të larmishme seç ta lejon buxheti

Nuk kërkon vlerësim

Kur të tjerët të bëjnë komplimente, nuk i merr shumë seriozisht. Të jesh I aftë të bësh detyrën pa kërkuar vlerësim, tregon një forcë të lartë mendore.

Ke më pak probleme

Shikoje jetën kohët e fundit. Ka qenë më e qetë? Mungesa e kaosit në jetë tregon që ti menaxhon situatat.

Ke një plan

Ke një synim në jetë dhe ke menduar si do e arrish.

Ke dëshirë për më shumë

Nuk je i kënaqur me atë që ke. Kërkon më shumë.

Zgjohesh herët

Nuk mund të jesh i suksesshëm dhe të nisësh punën pasdite.


Je një qytetar aktiv

Po të përfshihesh në situata të ndryshme me rrathë të ndryshëm socialë mund të takosh njerëz të shëndetshëm me jetë harmonike dhe nuk ke pse ngec pranë personaliteve toksike të disa të tjerëve.

Ti i trajton njerëzit me respekt

Nëse ti ke kuptuar vlerën që ka trajtimi i njerëzve me respekt, ky është një mësim i rëndësishëm.

Je i vendosur

Kushdo me një motor dhe vullnet për të kaluar kohët e vështira do ia dalë. Nëse nuk e ke problem të përveshësh mëngët dhe të bësh duart pis, je më mirë seç mendon.

Ke vetëbesim pa arrogancë

Nëse ke një farë përulësie të vërtetë ndaj të tjerëve ndërkohë që I frymëzon ata që përpiqen, je një person i suksesshëm tashmë.

Ti ke luftuar

Të gjithë kemi dështime. Nëse ti ke luftuar për të kaluar nga dështimi në sukses, je i aftë të kesh sukses.

Përpiqesh për t’u përmirësuar

Shumë njerëz bien në kurthin që “ia dolën”, por nëse nuk ngec kurrë aty, është një shenjë e mirë.

Ke disiplinë

Të mësosh si mos të gabosh dhe si të veprosh si duhet është jetike për suksesin afatgjatë.

Ti vlerëson durimin

Ky është një virtyt që njerëzit më të suksesshëm e emetojnë gjerësisht.

Menaxhon kohën mirë

Menaxhimi i kohës është shenjë e një suksesi afatgjatë dhe aftësia për të përdorur kohën çdo ditë në atë mënyrë që të jesh produktiv është shenjë e një personi të suksesshëm. I aftë për të bërë shumë detyra brenda një dite? Je tashmë një sukses.

Ke miq të suksesshëm

Suksesi rreth teje është mënyra më e lehtë për t’u frymëzuar. Nëse e gjen veten të rrethuar nga njerëz që po arrijnë atë që duan, mund të jetë më e lehtë të përmirësohesh dhe të rritesh në mënyrën e duhur.

Nuk ua hedh fajin të tjerëve për dështimet tua

Ke arritur në një pikë kur merr përgjegjësinë e veprimeve të tua dhe nuk ua faturon të tjerëve dështimet. Kjo është shenjë suksesi.

Nuk e harxhon kohën kot

Kanë ikur shumë larg kohët kur ti lejoje të tjerët të tërhiqnin në punët e tyre dhe të bënin të humbje kohë me aktivitete që të dukeshin të mërzitshme dhe ishin joproduktive për zhvillimin dhe vlerësimin e vetes. Sensi për të gjetur rrugën e duhur të jep mundësinë të dish çfarë do pa nevojën e aprovimit të të tjerëve.

Je pozitiv

Kështu duhet të jesh dhe nëse ia del pavarësisht si sillen të tjerët, tregon që je i suksesshëm në çdo situatë

Kujdesesh për shëndetin

Kush nuk i kushton rëndësi vetes, nuk e njeh rëndësinë e shëndetit dhe të ndjerit mirë, nuk mund të ketë sukses.

Nuk kërkon një marrëdhënie për të zgjidhur çështjet personale

Gjej ekuilibrin e brendshëm dhe pastaj mendo për shpirtin binjak. Ti kërkon të jesh në paqe e dashuri me veten fillimisht, suksesin duhet ta arrish vetë.

Je i matur

Nëse arrin që në punë, të vësh problemet personale dhe karakteret problematike, mënjanë, pa shfaqur nervozitet dhe pa dalë në përfundimin që me atë njeri nuk punon dot, do të thotë që ke aftësinë për t’ia dalë dhe kjo të bën njeri të suksesshëm.