LifeStyle

Çfarë na bën të lumtur? 3 zakonet e njerëzve të suksesshëm

Cili është sekreti i suksesit? Së pari, nuk ekziston asnjë sekret. Por ata që studiojnë zakonet dhe rutinat e përditshme të njerëzve shumë të suksesshëm kanë identifikuar se ata shpesh bëjnë gjëra që të tjerët nuk janë të gatshëm t’i bëjnë që i çojnë drejt suksesit.

Nëse dëshiron të jesh një individ shumë i suksesshëm, këto zakone, angazhime dhe rituale janë ato që disa nga personat më të admiruar në botë bëjnë çdo ditë. Por çfarë na thotë shkenca për gjërat që bëjnë njerëzit e lumtur?

Lowri Dowthwaite-Walsh pedagoge psikologjie në Universitetin e Lancashire rendit gjithçka që ka mësuar nga hulumtimi i temës për lumturinë dhe suksesin gjatë viteve të fundit, duke përfunduar me mesazhin se të gjiyhë mund të arrijmë nivele të larta suksesi dhe lumturie nëse ndjekim shembujt e personave të suskeshëm në botë.

Bëni sa më shumë aktivitet fizik:

Duhet të bëjmë aktivitet fizik çdo ditë, edhe nëse është vetëm një orë ecje në ditë. Noti, kërcimi dhe joga janë gjithashtu opsionet ideale. Hulumtimet mbi lumturinë zbulojnë se përfitimet e ushtrimeve janë më të mëdha kur intensiteti është nga mesatar në të lartë.

Kushtojini rëndëinë dhe kohën e duura marrdhënieve:

Hulumtimet e fundit të lumturisë zbuluan se ndërveprimet sociale janë të rëndësishme për mirëqenien e përgjithshme dhe kënaqësinë në jetë. Sekreti është ekuilibri. Kur kalojmë shumë kohë vetëm, emocionet negative fillojnë të dalin në sipërfaqe, kështu që shoqëria me persona të tjerë është mënyrë shumë e mirë për të përmirësuar humorin tonë.

Jini mirënjohës:

Edhe pse mund të duket si këshillë jofunksionale, Loëri Doëthëaite-Ëalsh argumenton se ne duhet të praktikojmë dhe të shprehim mirënjohjen tonë për atë që kemi. Ajo vetë na kujton se studimet dokumentojnë se një humor pozitiv dhe një këndvështrim optimist janë një mbrojtës kundër emocioneve negative./albeu.com/