Cila është koha ideale për të pirë kafen

Kafeja është një pije e dashur në të gjithë botën, por a e dini se koha që e konsumojmë mund të ndikojë në efektet e saj në trupin dhe mendjen tonë?

Kafeja ofron përfitime të shumta për shëndetin dhe mirëqenien.

Ajo mund të përmirësojë përqendrimin, vëmendjen duke na ndihmuar në luftimin e lodhjes.

Megjithatë, për të përfituar sa më shumë nga kafeina, është e nevojshme të konsumoni kafe në kohën e duhur.

Momenti ideal

Koha ideale për të marrë kafeinë është në mëngjes, në një hark kohor nga 9.30 deri në 11.30. Thotë Steven Miller, neuroshkencëtar dhe studiues në Universitetin e Shkencave Shëndetësore Bethesda. Sipas studiuesit, në këtë periudhë kohore niveli i kortizolit (i cili na ndihmon të qëndrojmë zgjuar) në gjak bie fiziologjikisht, për t’u përgatitur për kulmin e ardhshëm (i cili do të ndodhë midis orës 12:00 dhe 13:00), dhe për këtë arsye është koha më e mirë për të pirë kafe.

Pirja e kafesë sapo zgjoheni është jo produktive

Marrja e kafeinës në kohën e gabuar mund të krijojë varësi për më tepër, pirja e kafesë sapo zgjoheni është jo produktive.

Konsumojeni me moderim

Pavarësisht se në cilën orë zgjidhni për të pirë kafe, është e rëndësishme ta konsumoni me moderim dhe të merrni parasysh ndjeshmëritë tuaja individuale, pasi shumë kafe mund të shkaktojë efekte negative si ankth, pagjumësi dhe nervozizëm.


Related Articles

Back to top button