LifeStyle

Këtë bimë duhet t’a mbani në shtëpi, sjell fat të mirë dhe është një “magnet” për para

Besohet se kjo bimë tërheq fat, para, fat të mirë dhe prosperitet në shtëpi, dhe nëse sipas feng shui-t e vendosni në vendin e duhur në shtëpi, do të jetë një “magnet’ i vërtetë për energji pozitive. Bambu ose Dracaena sanderiana njihet edhe me emrat bambu uji ose ndryshe si bima e mëshirës.

Edhe pse kjo bimë duket si bambu, ajo nuk është në të njëjtën familje me bambunë e vërtetë. Është shumë dekorative, ka kërcell të gjatë nga të cilat mbijnë gjethe të gjata. Priteni rregullisht bimën. Kjo do të ndihmojë në drejtimin e energjisë në kërcell dhe rritjen e gjetheve të shëndetshme.

TS Poll - Loading poll ...

Sipas feng shui-t, kërcellet e bambusë kanë kuptime të ndryshme kur bëhet fjalë për tërheqjen e pasurisë. Të tre kërcellet besohet se përfaqësojnë fat të mirë, pasuri dhe jetë të gjatë. Pesë ose gjashtë kërcell sjellin para dhe fat të mirë, dhe shtatë kërcelle mund të simbolizojnë shëndet të mirë.

Nëse e vendosni bimën në pjesën verilindore të shtëpisë ose zyrës, pasuria dhe financat aktivizohen. Ana lindore e shtëpisë besohet se tërheq shëndetin.