LifeStyle

Kjo është arsyeja pse duhet ta lani orizin para se ta gatuani

Është një nga opsionet më të njohura për pjatat anësore ose ushqimin e shpejtë. Bëhet fjalë për orizin, një nga ushqimet më elementare në çdo shtëpi. Megjithatë, shumë njerëz bëjnë një gabim serioz – madje edhe shëndetësor – në lidhje me orizin. Çfarë është kjo? Ata nuk e lajnë orizin para se ta gatuajnë.

Nëse edhe ju e bëni këtë gabim, shihni më poshtë pse duhet të filloni ta bëni tani.

Orizit zakonisht i duhet të udhëtojë një rrugë të gjatë për të arritur në pikën e tij të shitjes dhe ka të ngjarë të mbledhë pluhur, insekte, kimikate dhe papastërti gjatë rrugës. Një shpëlarje e mirë në ujë siguron që ai të jetë i pastër dhe i sigurt për t’u konsumuar.

TS Poll - Loading poll ...

Gjithashtu, sipas mjeshtrave të gatimit, shpëlarja e orizit përmirëson strukturën e tij, ndërsa uji do të lajë niseshtenë e tepërt në bërthamat e tij që mund ta bëjnë atë ngjitës pas gatimit. Gjithashtu, larja e orizit do t’i japë atij një strukturë të lehtë dhe të butë.