ShowBizzz

Mentaliteti ynë është ai që na pengon në rritjen e biznesit

Siç citon shpesh Tony Robbins, suksesi është 80% psikologji dhe 20% punë.

Për shumë prej nesh, limitet tona na pengojnë të rrisim biznesin tonë. Është e lehtë të fajësosh ekonominë, tregun ose ekipin tonë të shitjeve me performancë të dobët. Është shumë më e vështirë të pranojmë se është mentaliteti ynë që po na pengon të arrijmë në nivelin tjetër.

Sot, disa nga performuesit më të lartë, udhëheqësit  dhe sipërmarrësit operojnë me mungesë të theksuar të vetëvlerësimit. Unë vetë e kam kaluar këtë rrugëtim. Duke folur me sipërmarrësit dhe investitorët miliarderë, kam mësuar se është e mundur të performosh në nivelin tuaj më të lartë pa vuajtje.

Ju nuk jeni mendimet tuaja

Studimet tregojnë se ne kemi rreth 6200 mendime në ditë. Kjo është arsyeja pse ne duhet t’i besojmë gjithçkaje që hyn në trurin tonë.

Psikologia sportive Elizabeth Lombardo thekson se, ne nuk jemi mendimet tona. Kritiku juaj i brendshëm nuk është zëri juaj i vërtetë, por ai mund të ndikojë në veprimet tuaja, në shumë mënyra, duke krijuar çekuilibër brenda vetes dhe egos suaj.

Fatkeqësisht, rënia më e madhe për sipërmarrësit është perfeksionizmi, i cili vjen nga të qenit shumë i lidhur me besimet tona të tepruara.

Për një kohë të gjatë, kam besuar se mungesa e vetëvlerësimit më dha vrullin për të punuar më shumë. Sidoqoftë, kjo bëri që thjesht të punoja më shumë, jo në mënyrë më zgjuar.

Filloni të pyesni veten, si mund ta mbaj të gjallë atë zjarr? Si mund të jem i lumtur ndërkohë që mbetem ambicioz?

Heqja e besimeve tuaja kufizuese

Në mënyrë që të çliroheni nga besimet tuaja kufizuese, duhet të ndërprisni modelet normale të të menduarit me të cilat jeni rritur. Siç e përmenda, gabimisht kam mbajtur një besim që e lidhte kritikun e brendshëm me vetë-motivimin.

Dr. Lombardo më ka ndihmuar ta rindërtoj këtë me Trajnimin e saj Neuro Rigjenerues. Më së shumti fokusohet në prishjen e modeleve normale të të menduarit të përditshëm që mund të grumbullohen për të bërë ndryshime të mëdha psikologjike në afat të gjatë.

Këtu janë 3 këshilla që mund t’ju ndihmojnë të filloni rrugën e largimit të kritikut tuaj të brendshëm.

Veproni me pasion:

Injektoni më shumë pasion me çdo bisedë, ide ose reagim që ndani. Po, edhe nëse është e detyruar në fillim. Siç kanë treguar studimet, edhe bërja e një buzëqeshjeje mund të rikthejë sa të lumtur ndiheni duke rritur humorin tuaj. Kjo mund të duket e sikletshme në fillim, por është pjesë e procesit të rilidhjes.

Kërkoni qëllimin: Sado e çuditshme të tingëllojë kjo, besimet kufizuese shoqërohen shpesh me mungesën e qëllimit. Kur keni një qëllim masiv për të cilin do të sakrifikoni gjithçka, do të jetë e lehtë të kapërceni kritikën e brendshme në zërin tuaj.

Ashtu si aktrimi me pasion, ne duhet ta kërkojmë atë në mënyrë aktive.

Filloni të studioni njerëz që kanë qëllim të thellë në jetën e tyre. Kjo mund të jetë përmes intervistave, biografive ose rrethimit të vetes me njerëz ambiciozë.

Më pas, bëhet fjalë për vetë-reflektim, dhe për të pyetur veten se cili është kryqëzimi midis përvojave unike që keni pasur, aftësive që zotëroni dhe asaj që bota ka më shumë nevojë.

Unë do të rekomandoja një ditar për të shkruar pa ndrojtje mendimet tuaja.

Gjeni njerëz me mendësi rritjeje:

Së fundi, ne jemi mesatarja e rrethit të vogël me të cilin rrethohemi. Zgjidhni njerëzit që sjellin në rrethin tuaj zgjuarsi dhe vlera autentike për të krijuar marrëdhënie.

Disa prej nesh nuk janë të rrethuar nga njerëz që duan vërtet më të mirën për ne. Sado e vështirë të jetë t’i largosh këta njerëz, duhet bërë.

Cilat janë pasojat e mos shkëputjes së tyre nga jeta juaj? Si do të dukej vetëvlerësimi juaj nëse do të kishit që njerëzit të dyshonin në ju gjatë 12 muajve, 5 viteve, 10 viteve të ardhshme?

Rikualifikimi i trurit nuk është gjithmonë një proces i dendur, është një detyrë që kërkon qëndrueshmëri dhe përkushtim.

Një mentalitet i rritjes ju ndihmon të krijoni shpresë për të ardhmen. Pavarësisht se në çfarë situate jeni aktualisht, gjithmonë ka diçka më të mirë atje.