LifeStyle

Një burrë vdes në spital pasi u infektua nga “kërpudha vrasëse”, mjekët bëjnë thirrje për shumë kujdes

Një burrë i infektuar me “Candida auris”, ose siç njihet ndryshe “kërpudha vrasëse” ndërroi jetë këtë të premte në një spital në Milano. Burri ishte infektuar në Greqi dhe prej disa ditësh ishte shtruar në spitalin Saço, ku u konfirmua dhe prezenca e kërpudhës vrasëse.

“Candida auris” është një kërpudhë e pikasur për herë të parë në vitin 2009 në Japoni dhe më pas u përhap në vende të ndryshme të botës.

Infeksionet e “Candida auris” zakonisht shoqërohen me djegie, vështirësi në gëlltitje, dhimbje trupi, ethe dhe lodhje.

TS Poll - Loading poll ...

Duhet të theksohet se lëkura dhe pjesët e tjera të trupit mund të kolonizohen edhe në mungesë të shenjave dhe simptomave.

Kërpudhat mund të transmetohen nëpërmjet kontaktit me sipërfaqe të kontaminuara ose përmes kontaktit mes njerëzve të infektuar.