LifeStyle

Pija perfekte për ta hequr yndyrën dhe për të humbur peshë më shpejt

Mund të jetë e vështirë të grumbullosh motivimin dhe energjinë për të ushtruar. Ndoshta i keni provuar të gjitha – smoothie para stërvitjes, përzierje të pluhurit të proteinave dhe suplemente.

Megjithatë, sipas dr. Michael Mosley, çelësi për ta nxitur trupin përpara se të shkoni në palestër është diçka që ndoshta tashmë e konsumoni në baza ditore dhe kjo është kafeja.

Jemi mësuar ta pimë pijen e fuqishme për ta larguar gjumin në mëngjes. Siç rezulton, pija juaj e mëngjesit ka përdorime të tjera që mund të mos i keni ditur.

“Unë jam gati të bëj diçka që supozohet të rrisë vigjilencën time, të përmirësojë gjendjen time dhe madje të përmirësojë stërvitjen time në mëngjes”, u ka thënë Mosley dëgjuesve në një episod të podcastit të tij në BBC, Just One Thing, përpara se të pinte kafe.

Një filxhan kafe jo vetëm që do ta aktivizojë trurin tuaj, por aktivizon edhe trupin. Pirja e kafesë jo vetëm që na fuqizon mendërisht, por është treguar se përmirëson performancën tonë në mënyra të ndryshme.

Kjo përfshin rritjen e sasisë së yndyrës që digjni gjatë stërvitjes dhe përmirësimin e qëndrueshmërisë tuaj në mënyrë që të mund të vazhdoni.