Shëndetësi

Pse ndodh ënjtja e këmbëve gjatë shtatzënisë?

Ënjtja e këmbëve është shumë e zakonshme tek gratë shtatzëna.

Gjinekologët thonë se kjo është një simptomë e zakonshme, por jo gjithmonë mund të jetë e tillë.

Në një postim në Instagram, gjinekologia, Amina Khalid, është shprehur se ënjtja e këmbëve në shtatzëni mund të tregoi shumë për shëndetin, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

“Ënjtja e këmbëve në shtatzëni është një simptomë e zakonshme, por kjo mund të tregojë për shumë gjendje themelore. Me ngadalësimin e rrjedhës së gjakut, presioni rritet brenda enëve, duke bërë që uji të rrjedhë nga venat, duke çuar në ënjtje që shihni në kyçet dhe këmbët tuaja”, ka shtuar ajo ajo.

Tutje, ajo u shpreh se ëntja përparon gjatë gjithë ditës, por kjo më shumë në mbrëmje ose gjatë natës.