LifeStyle

Sa duhet të zgjatë seksi që zonja të përjetoi kënaqësi maksimale?

Se sa duhet të zgjatë seksi është pyetje që rrallëherë merr përgjigje adekuate, e sidomos kur është fjala për atë se sa duhet të zgjatë seksi që gratë të kënaqen në maksimum

Një studim nga Journal of Sexual Medicine kishte zbuluar se periudha mesatare e marrëdhënieve seksuale është diku 5.4 minuta. Por, a është e vërtetë kjo?

Një studim tjetër tregon se gjatësia mesatare e seksit është rreth 7.5 minuta, sipas Rachel Hills, autore e The Sex Myth.  (Fatkeqësisht dy studimet kanë marrë parasysh vetëm të dhënat e çifteve heteroseksuale, prandaj nuk janë krejtësisht të kompletuara.)

TS Poll - Loading poll ...

Gjithashtu duhet të ceket se statistikat nuk e kanë përfshi paralojën, e cila është kruciale për kënaqësinë seksuale.

Një studim i vitit i publikuar në Journal of Sex Research ka zbuluar se pjesëmarrësit më së shumti ishin kënaqur me 11-13 minuta paralojë, të ndjekur më pas me 7-8 minuta marrëdhënie seksuale.

Kjo është gjë e mirë, por jo aq sa pjesëmarrësit kishin dashur: dyfishin e kohës për seks! Prandaj, ndoshta është që gratë preferojnë më shumë minuta paralojë dhe pastaj 14-16 minuta seks në shtrat.

A tingëllon kjo si diçka që mund të bëhet? Patjetër që po!

Megjithatë, cili është çelësi për seks më të gjatë? Terapisti i seksit dhe terapisti i licencuar familjar dhe martesor, Ian Kerner, autor i She Comes First, thotë se paraloja është përgjigja për seks më të gjatë.

“Gjithmonë i inkurajoj çiftet të shpenzojnë më shumë kohë në paralojë sesa në seks”, ka thënë ai.