LifeStyle

Si ta jetoni jetën me më pak shqetësime

Çfarë mund të shkojë keq? Çfarë mund të kishim bërë ndryshe? Po nëse…? Nëse ndiheni të rraskapitur gjithnjë e më shpesh, mund të jeni gjithashtu të lodhur nga mendimet e vazhdueshme që rrotullohen në kokën tuaj. Është e vështirë të vendosësh frena në mendje, por kur ta bëjmë këtë, trupi ynë do të na falënderojë.

Si të shqetësoheni më pak

Edhe pse largimi nga stresi i mendimeve nuk është gjëja më e lehtë, psikologët zbulojnë hapat që do të na japin liri, gëzim dhe një ndjenjë lehtësie më të madhe.

Hapi 1. Vëreni me dyshim dobinë e shqetësimit

Ndonjëherë mendojmë se kur mendojmë vazhdimisht për diçka, kjo na ndihmon të zgjidhim problemet tona ose të jemi të përgatitur. Megjithatë, shumicën e kohës, shqetësimi nuk ofron asnjë avantazh.

Hapi 2. Kthejeni vetëdijen tuaj në të tashmen

Praktika e ndërgjegjes mund të bazojë të menduarit në “tani”. Lejoni përvojat tuaja shqisore t’ju ndihmojnë të përqendroheni në atë që po ndodh tani. Ndjeni këmbët tuaja duke u përplasur në tokë dhe trupin tuaj të ulur në karrige.

Hapi 3. Pranoni atë që keni frikë

Mos u përpiqni të zgjidhni të gjitha shqetësimet tuaja – sepse thjesht është e kotë. Në vend të kësaj, pranoni se ajo për të cilën jeni të shqetësuar mund të ndodhë. Njihni kufijtë e asaj që kontrolloni, megjithatë, dhe nëse shqetësimi juaj realizohet, do ta përballoni atë me forcën dhe vendosmërinë që ju solli këtu.