ShowBizzz

Të jesh i mirë me veten është më mirë se të jesh i mirë me të gjithë

Të jesh i mirë me veten është më mirë se të jesh i mirë me të gjithë të tjerët: ky ekuilibër quhet shëndet dhe mirëqenie.

Të qenit i sjellshëm me veten, çështje logjike dhe domosdoshmërie

“Ashtu si kur ecim, ne përpiqemi të mos shkelim një gozhdë ose të përdredhim kyçin e këmbës”. Në jetë, ne duhet të sillemi me të njëjtën vëmendje. Do të thotë, ne duhet të parandalojmë të tjerët që të na dëmtojnë dhe duhet të mbrohemi. Megjithatë, ndonjëherë ne nuk e bëjmë këtë; ne e neglizhojmë veten. Ne harrojmë se nuk është e shëndetshme të ndalosh së qeni i sjellshëm me veten dhe në vend të kësaj të vendosësh të gjithë të tjerët në vend të parë.

Në fakt, ne e anashkalojmë faktin se përpjekja për t’i kënaqur të gjithë duke shtyrë nevojat tona nuk është logjike. As e këshillueshme. Gjithashtu, lënia e jetës sonë të shkojë duke u ndjerë keq për gjërat – duke u ndjerë bosh, të pavendosur dhe të frustruar – ka një ndikim.

Mos harroni se ajo që kujdeset lulëzon. Ajo që mbrohet dhe ushqehet jep fryt. Kështu, diçka për të cilën duhet gjithashtu të reflektojmë është se ka momente kur është e nevojshme të lëmë mënjanë emocionet tona dhe t’i drejtohemi arsyes. Ndarja e asaj që ndjejmë dhe kujtimi i asaj që na nevojitet duhet të jetë një përparësi.

Është e vërtetë që inteligjenca emocionale është e njohur tani. Megjithatë, ka momente shumë specifike kur mënyra më logjike dhe racionale e të menduarit është ajo që funksionon më mirë. Arsyeja? Është ky lloj fokusi mendor që më së shumti na shtyn të bëjmë ndryshime dhe ta bëjmë jetën tonë më të mirë.

Si të jesh i mirë me veten

Vetëbesim.  Besimi në forcat tona do të na lejojë të jemi vendimmarrës më të mirë. Atëherë ne mund të shkojmë përpara duke ditur se kush është i mirë për mirëqenien tonë dhe kush jo, çfarë na nevojitet në çdo moment në kohë dhe si mund ta arrijmë atë.

Mësoni të racionalizoni mendimet tuaja. Kur pushojmë së qeni i sjellshëm me veten, kjo është pothuajse gjithmonë për shkak të dialogut tonë të brendshëm rraskapitës dhe kritik. Kjo na pengon të rritemi, kështu që le të mësojmë të shkatërrojmë frikën dhe të mos jemi më armiqtë tanë.

Bëhu miq me jetën.  Në vend që të dëshirojmë të jemi “miq me të gjithë”, le të jemi miq me jetën. Jini të hapur ndaj mundësive, ndaj optimizmit, ndaj ndjenjës së lirisë. Jo për vetëkënaqësinë dhe varësinë nga të tjerët.

Zbuloni potencialin brenda jush. Kur zbulojmë pikat tona të forta dhe përfitojmë nga aftësitë dhe talentet tona, gjithçka bie në vend. Ne fillojmë të ndihemi mjaft të guximshëm për të bërë gjëra pa u varur nga të tjerët. Gjërat që janë shpërblyese.