Shëndetësi

Ushtrimet e rregullta rinojnë trurin

Ecjet dhe vrapimet apo ngasja e biçikletës mund të rinojnë moshën e trurit tuaj për dhjetë vjet, sipas një studimi të ri.

Studiuesit zbuluan se stërvitjet e rregullta aerobike nxisin zhvillimin e materies gri të domosdoshme në të gjithë të rriturit, madje edhe tek personat 20-vjeçarë.

Edhe ngjitja e shkallëve ka përmirësuar aftësitë e të menduarit tek studentët që janë ekzaminuar, kanë deklaruar shkencëtarët.

Efekti pozitiv i aktivitetit fizik u rrit me moshën: njerëzit e moshës 40 vjeç dukeshin dhjetë vjet më të rinj, ndërsa 60 vjeçarët dukeshin 20 vjet më të rinj.

Studiuesit thonë se gjetjet mund të ndihmojnë në kuptimin e metodave jofarmaceutike për të balancuar plakjen e trurit.