ShowBizzz

A ju dëmtojnë kondicionerët? 4 gjërat që mund të bëni për të parandaluar rrezikun

Temperaturat në rritje dhe atmosfera e ngrohtë kanë detyruar gjithnjë e më shumë njerëz të instalojnë një kondicioner në shtëpitë e tyre. Rrjedhimisht, ju kaloni një pjesë të madhe të ditës brenda dhomave të freskëta dhe komode. Por a e dini se ky relaksim i përkohshëm po ndikon negativisht në lëkurën dhe flokët tuaj?

Me ajër të kondicionuar, temperatura e ambientit bie shumë më poshtë se temperatura aktuale jashtë. Kjo bën që trupi juaj të ndalojë djersitjen, dhe si rezultat, toksinat nuk ikin përmes lëkurës. Përveç kësaj, zvogëlon aftësinë e lëkurës tuaj për të prodhuar vaj, gjë që rezulton në lëkurë të thatë dhe të shurdhër. Prandaj, duhet ta keni ndjerë nevojën për të përdorur një hidratues shumë shpesh.

Ja çfarë mund të bëni?

Mundohuni të kufizoni ekspozimin tuaj ndaj një kondicioneri. Për shembull, bëni pushime, dilni nga dhoma pas njëfarë kohe dhe fikeni. Nëse jeni duke fjetur me kondicioner të ndezur, merrni parasysh ta ktheni atë në modalitetin automatik në mënyrë që të fiket sapo dhoma të arrijë një temperaturë të rehatshme.

Pasi të fikni kondicionerin, lani fytyrën me ujë, pastroni me një larës fytyre dhe mos harroni të aplikoni më pas një hidratues. Për më tepër, duhet të ndiqni një rutinë strikte të kujdesit të lëkurës përpara se të shkoni në shtrat. Kjo do ta mbajë lëkurën tuaj të ushqyer.

Pasi të keni larë flokët, mundohuni të mos përdorni mjete për stilimin e flokëve si rregullues, tharëse, etj. Kjo mund t’i thajë më tej flokët dhe t’i dëmtojë ato. Lënja e flokëve me vaj një herë në javë është një alternativë e mirë.

Pini mjaftueshëm lëngje dhe ujë gjatë gjithë ditës. Zakonisht shihet se njerëzit kanë tendencë të reduktojnë konsumin e ujit pasi nuk ndjejnë etje në një dhomë të ftohtë. Megjithatë, trupi ka nevojë për më shumë lëngje për të mbajtur veten të hidratuar gjatë gjithë kohës.