A të bën keq vetmia?

Përshëndetje, jam 25 vjeçe dhe nuk kam miq. E kam jetuar këtë gjendje praktikisht përgjithmonë (bullizmin) të cilin më pas e kapërceva vetë, e pranoj që kur isha adoleshente nuk më pëlqente vetmia. Nga mosha 20-vjeçare e tutje jeta ime ka vazhduar dhe megjithatë nuk e ndjej se kjo ka një peshë, gjithmonë e kam kaluar jetën vetëm me veten, duke i bërë gjërat vetëm. A është e mundur që unë të jem e lumtur edhe pa marrëdhënie dhe shoqërim? Unë kam një karakter introvert.

Përgjigje: Përshëndetje! Nuk e di nëse jeni marrë ndonjëherë me bullizmin në psikoterapi. Me siguri mund të ketë faza në jetë në të cilat preferojmë të jemi vetëm, mund të ndodhë dhe mund të jetë thjesht një fazë kalimtare.

Të jesh një introvert nuk do të thotë domosdoshmërisht të mos kesh miq, sigurisht që është e rëndësishme të gjesh dikë që e kupton këtë anë tuajën dhe të lidhet me ju në atë mënyrë që ju të ndihet rehat.

Jepini vetes pak kohë, kur të ndjeni nevojën për të ndarë sërish hapësirat sociale, dhe do ta kuptoni.

Ndërkohë, ju rekomandoj psikoterapi nëse mendoni se kjo çështje e bullizmit është ende e pranishme dhe ndikon në jetën dhe marrëdhëniet tuaja.Related Articles

Back to top button