LifeStyle

Çfarë është “sindroma e celularit” dhe a e keni ju një të tillë

Celulari është bërë i domosdoshëm për të gjithë dhe tashmë përveç telefonatave ka edhe përdorime të tjera.

Përveç që na lehtëson, sipas ekspertëve, ka shkaktuar edhe një sindromë të çuditshme që mund ta keni edhe ju. Sipas studiuesve telefonat celularë kanë shkaktuar një sindromë të re të quajtur Phantom Ringing.

Kjo sindromë është besimi se telefoni juaj po bie. Në fakt ky është vetëm një iluzion i mendjes suaj dhe kjo është arsyeja pse ju e kontrolloni atë në mënyrë të përsëritur. Ju mund ta dëgjoni atë të quajtur ringxiety, një term i krijuar nga psikologu David Laramie dhe i lidhur me sindromën e dridhjeve të rreme të celularit, ndjenjën e gabuar që telefoni juaj po vibron kur është në xhep.