Shëndetësi

Erëzat që janë të mira për shëndetin

Përdorimi i erëzave dhe barërave kanë pasur një rëndësi të pabesueshme në histori.

Më shumë ato janë përdorur për qëllime mjekësore sesa në kuzhinë.

Shkenca moderne tani ka treguar se shumë prej tyre kanë përfitime shëndetësore.

Më poshtë keni 10 erëzat më të shëndetshme në botë:

TS Poll - Loading poll ...

Kanella ul nivelin e sheqerit në gjak dhe ka një efekt të fuqishëm anti-diabetik

Menta lehtëson dhimbjet në zorrë dhe mund të ulë të vjellurit

Turmerik përmban curcumin, një substancë me efekte të fuqishme anti-inflamantore

Basili lufton infeksionet dhe rrit imuniteti

Xhenxhefili mund të trajtojë të vjellat dhe ka përbërës anti-inflamatorë

Fenugrek përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak

Rozmarina mund të mund të ndihmojë të parandalojë alergjitë dhe sëmundjet në hundë

Hudhra mund të luftojë sëmundjen dhe të përmirësojë shëndetin e zemrës