Kuriozitete

Ky qytet ka vendosur ti ndalojë fëmijët të përdorin celularin deri në shkollën e mesme

Prindërit në qytetin irlandez Greystones janë bashkuar dhe kanë marrë një vendim të përbashkët, për të mos lejuar fëmijët e tyre të përdorin telefonat e mençur deri në shkollën e mesme.

Shoqatat e prindërve në tetë shkolla fillore në Greystones kanë miratuar një kod ‘jo-smartphone’, për të prezantuar një model unik kundër lobimit të fëmijëve.

“Nëse asnjë nga kolegët tuaj nuk përdor telefona, ata nuk do të ndihen të lënë jashtë. Është shumë më e lehtë të thuash jo. Sa më gjatë të ruajmë pafajësinë e tyre, aq më mirë”, tha Laura Bourne, një nga nënat.

Shkollat ​​dhe prindërit në qytet miratuan nismën muajin e kaluar, mes shqetësimeve se telefonat inteligjentë po ushqejnë ankthin dhe po i ekspozojnë fëmijët ndaj përmbajtjes për të rritur.

Është një shembull i rrallë i të gjithë qytetit që veprojnë së bashku për këtë çështje, shkruan Guardian.

Nisma përfshin ndalimin e telefonave të menër për fëmijët – në shtëpi, në shkollë, kudo – derisa të hyjnë në shkollën e mesme.

Duke aplikuar për të gjithë fëmijët e zonës, prindërit shpresojnë se do të frenojë presionin e bashkëmoshatarëve dhe do të zbusë çdo pakënaqësi.