LifeStyle

Pse të gjithë njerëzit janë të dobët në fotot e vjetra të plazhit? Një shkrimtar del me shpjegim

Pothuajse çdo verë në rrjetet sociale dalin foto të vjetra të plazheve të viteve 70-80 të shekullit të kaluar.

Në këto skena gazmore verore, shumë venë re të njëjtën gjë: të gjithë duken shumë të dobët. A është e mundur që të gjithë të ishin të dobët?

Shkrimtari dhe kolumnisti George Monbiot kreu kërkime për të gjetur një përgjigje. Ai zbuloi se njerëzit në të vërtetë hanin më shumë në vitet 1970 sesa tani, dhe gjithashtu se puna fizike sot është më e vështirë se sa ishte në ato vite,raporton express.

Ai gjithashtu shkruan se “mjedisi obezogjen” u krijua nga prodhuesit e ushqimit të shpejtë dhe reklamuesit e tyre.