ShowBizzz

Rëndësia e komunikimit seksual për çiftet, ja se cilat janë 3 rregullat që duhen mbajtur mend

Shumë njerëz hezitojnë të shprehin ndjenjat e tyre për nevojat seksuale me partnerët e tyre. Ata janë të prekshëm dhe shpesh shqetësohen për lëndimin e personit tjetër. Komunikimi seksual, nga ana tjetër, është thelbësor për të gjitha çiftet pasi të qenit i hapur dhe i sinqertë mund të zhvillojë një ndjenjë rehati dhe kënaqësie në marrëdhënie.

Arsyet pse komunikimi seksual është i nevojshëm për çiftet:

Ndërton besimin:

Mund të keni pengesa në lidhje me marrëdhëniet intime me partnerin tuaj. Aftësia për të ndarë ndjenjat dhe shqetësimet tuaja më të thella ose për të dalë e pastër në lidhje me frikën tuaj jep një ndjenjë që ju i besoni plotësisht partnerit tuaj dhe po projektoni veten tuaj të vërtetë tek ai.

Shqetësimet për sigurinë:

Nëse ju ose partneri juaj vuani ose jeni zbuluar me ndonjë IST, është thelbësore të informoni tjetrin. Më tej, nëse përjetoni dhimbje ose acarim gjatë marrëdhënies, partneri duhet të informohet në vend që të merreni vetëm me të dhe të distancoheni. Kjo do të krijojë konflikte në marrëdhënie, pasi heshtja për çështjet intime shëndetësore mund të ketë edhe pasoja të rënda.

Të qenit i vetëdijshëm për pritshmëritë e partnerit tuaj:

Është e padrejtë të supozoni se partneri juaj do të dinte se çfarë dëshironi kur as nuk ia keni thënë. Komunikimi verbal mbi dëshirat dhe fantazitë kërkohet nëse dëshironi që ato të përmbushin pritshmëritë tuaja. Të qenit në mëdyshje vetëm sa do t’ju largojë prej tyre dhe do t’ju pengojë të zhvilloni një lidhje të fortë emocionale. Por, gjithmonë dëgjojini ato dhe diskutoni për çdo negative, si për shembull çdo sjellje që nuk ju pëlqeu, etj.

Këtu janë disa rregulla të komunikimit seksual që duhen mbajtur parasysh:

Shmangni gjykimin e partnerit tuaj për fantazitë e tij seksuale dhe sharjet në lidhje me trupin e tij, pavarësisht sa i mërzitur jeni.

Mos jini në mbrojtje kur personi tjetër shpreh dëshirat ose nevojat e tij. Përkundrazi, jini një dëgjues i durueshëm dhe bëjini të ndiejnë se është një hapësirë e sigurt për ta që të heqin dobësitë e tyre dhe të flasin.

Bëjeni zakon të vlerësoni partnerin tuaj me mjete verbale ose joverbale. Përforcimet pozitive shkojnë shumë drejt bërjes së lidhjeve më të forta sesa thjesht të ankoheni për negativet e tyre.