ShowBizzz

Studimi: Marrëdhëniet e mira në lidhje, sekreti i lumturisë dhe shëndetit

Një studim 75 vjeçar i Harvardit ka zbuluar faktorin më të rëndësishëm për lumturinë njerëzore  dhe nuk janë paratë!.

Në këtë hulumtim u bë studimi i dy grupeve të burrave për mbi 75 vjet.

Qëllimi i tij është të përcaktojë faktorin më të rëndësishëm për lumturinë njerëzore. Sipas drejtorit, psikiatri Robert Waldinger i cili ka qasje në vëllimin e paparë të të dhënave, gjetën një gjendje jetike për të jetuar një jetë më të lumtur, shpjegon.

TS Poll - Loading poll ...

“Mesazhi më i qartë që marrim nga ky studim 75-vjeçar është ky: Marrëdhëniet e mira na mbajnë më të lumtur dhe më të shëndetshëm”, shprehet ai, njofton Klan Kosova.

Në mënyrë të veçantë studimi tregoi se të kesh një person tjetër që të mbështetet, ndihmon sistemin tonë nervor të pushojë, mirëmban shëndetin e trurit dhe zvogëlon dhimbjet emocionale.

Të dhënat treguan edhe një zbulim tjetër befasues: që ata që ndjehen të vetmuar kanë më shumë të ngjarë të shohin që shëndeti i tyre fizik të bjerë më herët dhe të vdesë më i ri.

“Nuk është vetëm numri i miqve që keni, dhe nuk është nëse jeni apo jo në një lidhje të përkushtuar”, thotë Waldinger.

“Theshtë cilësia e marrëdhënieve tuaja të ngushta, ka rëndësi”, shton ai.

Shkalla e asaj se sa mund të shprehni veten tuaj të vërtetë, niveli juaj i ndershmërisë dhe besimit brenda atyre marrëdhënieve u gjet të jetë faktori më i rëndësishëm në përcaktimin e cilësisë së një marrëdhënieje.

Duket se popullariteti nuk është përgjigjja, por lidhja.

Pra, gjeni atë person tuaj më të dashur dhe kujtojuni atyre sa të rëndësishëm janë për ju .. kjo thjesht mund të shpëtojë jetën tuaj!