LifeStyle

5 arsye për të ëndërruar gjëra të mëdha, edhe nëse duken të paarritshme

’Mos lejoni një mendim të hyjë në mendjen tuaj për atë se ku jeni sot, kur jeni duke vendosur se ku jeni drejtuar’’.

Unë thashë këtë thënie një dekadë më parë në një konferencë biznesi. Nuk e di se kush e ka thënë fillimisht, por kam menduar për të shpesh gjatë viteve të fundit. Në një pikë, ne të gjithë kemi pyetur veten, ‘’Ku jam drejtuar’’?

Gjatë disa momenteve, unë kam gjetur veten në situata të mrekullueshme të karrierës dhe sigurisht isha shumë optimist për të ardhmen time. Pas të gjithash, është e lehtë të shikoni vitet në radhë përmes lenteve optimiste kur jeni të suksesshëm për momentin. Mirëpo, ndonjëherë kam gjetur veten në udhëkryqe, i përballur me një vendim për të ndryshuar rolet, kompanitë ose industritë. Në fakt, madje më është dashur të nisja nga fillimi më shumë se njëherë

Këtu janë pese arsye pse nuk duhet të lejoni situatën tuaj aktuale të ndikojë në vizionin tuaj për të ardhmen.

Kufizimi i vetes tuaj është një mënyrë e sigurtë për të mos arritur potencialin tuaj.

Nëse nuk jeni aty ku dëshironi të jeni personalisht ose profesionalisht, tundimi për të braktisur ambiciet tuaja është i fuqishëm. Në fakt, të tjerët mund të ju këshillojnë të jeni konservativë me ëndërrat tuaja që të mos lëndoheni shumë kur të dështoni. Përderisa vendosja e qëllimeve të mëdha nuk ju siguron se do t’i realizoni ato, mos vendojsa e tyre do ju garantojë pothuajse plotësisht se nuk do t’i arrini. Historikisht, ata të cilët kanë arritur më së shumti janë ata të cilët vendosën të bëjnë gjëra të mëdha përkundrejt mundësive dhe logjikës.

Të gjithë kanë nevojë për diçka e cila trazon shpirtin e tij ose të saj, veçanërisht performuesit e lartë.

Kur ishte hera e fundit kur diçka të cilën dëshiruat t’a arrinit ju dha të dridhura? Kur gjeni vizionin tuaj të vërtetë, ka një magji prapa tij. Do ju ndihmojë të gjeni rrugën për të arritur dhe për të tejkaluar pengesat më të vështira. Ende, ky vizion duhet të jetë aq emocionues për ju personalisht sa që asgjë tjetër të mos jetë e pranueshme. Një qëllim praktik nuk do ju dërgojë aty. Siç tha Victor Hugo: Çdo njeri duhet të strukturojë jetën e tij që në të ardhmen, faktet dhe ëndërrat e tij të takohen’’.

Nuk është e lidhur.

Aty ku jeni sot ka të bëjë pak me atë që do të ndodhë më pas. Disa njerëz lejojnë pozitat e tyre aktuale të dominojnë mendimet e tyre për avancim në të ardhmen. Fatkeqësisht, ata kanë gjasa të mos arrijnë dëshirat e tyre.

Ata të cilët realizojnë gjëra të mëdha e bëjnë këtë duke pranuar atë ku janë sot por në të njëjtën kohë refuzojnë të lejojnë që kjo t’i kufizojë. Ata e kuptojnë se ata kanë më shumë kontroll ndaj fatit të tyre se kjo. Ata ndalojnë së fokusuari në atë që nuk kanë dhe zbrazin energjinë e tyre në atë që dëshirojnë.

Kuptoni fuqinë e lëvizjes dhe si ajo mund të funksionojë për ju.

Çelësi i mposhtjes së pengesave më të mëdha është t’i ndani ato në sfida më të vogla. Makina më e shpejtë sportive në botë nuk shkon menjëherë nga 0 në 100 milje në orë. Së pari, kalon nga një ndalim total në 1 mph. Përderisa niset, përshpejtimi bëhet më i lehtë, makina është më e ngrohtë, pedalja e gazit e shtypur, dhe lëvizja përpara është në anën tuaj.

Disa njerëz frikësohen nga një qëllim i madh, sepse duket aq i largët. Mbani sytë e tuaj në shpërblim, por fokusoni vëmendjen tuaj ditore në mbylljen e hapësirës pak nga pak.

Mendimi dhe synimi i qëllimeve të mëdha ju detyron të jeni më kreativë, të punoni më shumë dhe të krijoni një anshmëri drejt veprimit.

Njerëzit të cilët arrijnë qëllimet më të mëdha janë shpesh njerëzit për të cilët do të dyshonit më së paku. Në letër, ata nuk kanë rezymenë e përsosur, por ai e di se duhet të japë më të mirën e tij çdo ditë. Ky presion pozitiv ndaj vetes prodhon rritjen. Qëllimet mediokër asnjëherë nuk sjellin gjëra të shkëlqyera.

Asnjë qëllim nuk është shumë i madh ose shumë sfidues nëse vendosni të punoni. Lëvizja ose ambicia juaj e radhës mund të duket e çmendur për të tjerët, por nuk ka rëndësi. Asnjëherë mos lejoni ajo ku jeni sot të ju kufizojë. Besoni në vete, dhe mund të realizoni gjithçka.