ShowBizzz

Fustani i verdhë i Margot Robbie te Barbie ka një kuptim më të thellë

Veshja shpesh zgjidhet me arsye në filma, pasi ndryshimet e ngjyrave dhe stilit mund të tregojnë një histori më të madhe se ku hapësira kryesore e një personazhi është përtej fjalëve të skenarit. Veshja e Barbie, e luajtur nga Margot Robbie, nuk bën përjashtim nga kjo.

Ndërsa disa veshje që ajo veshi i bëjnë homazh të drejtpërdrejtë pamjeve të kukullës Barbie, një nga veshjet më të thjeshta të Robbie në rol, fustani i verdhë që ajo veshi në skenat e fundit të filmit Barbieland.Veshja e fustanit, këpucët  që mbante Robbie dhe gjerdani i zemrës u zgjodhën të gjitha me shumë qëllim për të transmetuar se si Barbie e Robbie kishte ndryshuar deri në fund të filmit, shpjegoi për Variety kostumografja Jacqueline Durran.

Në atë moment, Barbie e Robit ishte kthyer nga bota reale dhe ia doli të punonte me Gloria (America Ferrera), vajzën e saj Sasha (Ariana Greenblatt) dhe Barbiet e tjera për të shpëtuar Barbieland që të mos bëhej një “Kendom” i përhershëm patriarkal. Por Barbie Stereotipike nuk mund të kthehej për të qenë thjesht kukulla që ishte përpara aventurës së saj. Ajo donte të ishte njerëzore – një krijuese idesh dhe jo thjesht një ideje.

Siç tha Duran për Variety, “Barbiet i kanë kaluar të gjitha këto gjëra dhe tani janë versionet më të përmbushura të vetes. Dhe kjo vendos skenën për atë që po ndodh me Barbie të Margot, ndërsa ajo po bëhet njeri.”

Prerja e fustanit tregon gjithashtu këtë histori, pasi thekson butësinë e trupit të njeriut në një mënyrë që rrobat tradicionale të Barbie nuk e bëjnë: “Kostumi është një fustan i prerë i paragjykuar që mbulohet – nuk është cilësia e Barbie,” tha ajo. Me atë të verdhë, “Isha i prirur të gjurmoja historinë e Mattel në kostume. I pyeta se cili ishte kostumi më i njohur në 5-10 vitet e fundit. Rezulton se është një fustan i verdhë. Unë do ta kopjoja atë fustan, por nuk do të ishte mjaft i dallueshëm.”

Durran e bëri vetë fustanin e Robbie: “Ne donim një të verdhë të butë dhe donim që të kishte më pak pop”, tha ajo. Pra, ne e shtypëm atë të verdhë në mëndafsh të bardhë dhe për shkak të prerjes, ajo ngjitet në trup. Kjo nuk është në të vërtetë një karakteristikë e Barbie-karakteristika e Barbit është të pritet drejt dhe të krijojë një formë që bie larg trupit.”