LifeStyle

Ju pëlqejnë ushqimet pikante? Zbuloni çfarë tregon kjo për personalitetin tuaj

Nuk janë të paktë ata që dëshirojnë ushqim pikant, qoftë edhe në verë. Sipas një sondazhi të ri të kryer nga OnePoll, ka shumë njerëz që i duan erëzat pikante në vaktet e tyre – dhe kjo tregon shumë për personalitetin e tyre.

2000 amerikanë morën pjesë në sondazh dhe gjetjet ishin si vijon:

76% e njerëzve që shijonin më shumë ushqimet pikante, gjithashtu pëlqenin të provonin gjëra të reja
66% e pjesëmarrësve thanë se ishin më të kënaqur me jetën e tyre në krahasim me njerëzit që pëlqenin shijet më të buta.
54% e njerëzve që thanë se i pëlqenin erëzat e konsideronin veten krijues, 51% thanë se ishin të sigurt dhe 44% vunë re se ishin të guximshëm.
41% e të anketuarve që preferonin ushqime të buta thanë se ishin empatikë, ndërsa 37% e njerëzve thanë se ishin të turpshëm.
Nga ata që preferonin ushqime pikante, por në nivele të moderuara, 50% e quanin veten të qetë, ndërsa 44% deklaruan se kurioziteti është një nga tiparet kryesore të personalitetit të tyre.
Ekipi shkencor mendoi se këto gjetje zbavitëse theksojnë se ekziston një lidhje midis njerëzve që pëlqejnë erëzat dhe tipareve të tyre të personalitetit.

“Këto rezultate vetëm konfirmojnë atë që kemi ditur gjatë gjithë kohës: që njerëzit që pëlqejnë ushqimin pikant kanë gjithashtu një personalitet pikant”, tha shefi i kuzhinës Kevan Vetter, siç raportohet nga marthastewart.com.

“Ka kuptim të përsosur që ata që i duan shijet e nxehta janë gati të marrin përsipër çdo gjë tjetër. Dashamirët e ushqimeve pikante vlerësojnë shijen dhe aventurën dhe janë gjithmonë në kërkim të shijes së jetës”, shtoi ai.