Misioni i parë me njerëz nga Toka për në Hënë

Programi Apollo më 16 korrik të vitit 1969 ishte nisur për herë të parë misionin me njerëz astronautë nga Toka për në Hënë.

Apollo 11 ishte nisur nga Qendra e Hapësirës Kennedy në Kepin Kanaveral, Florida.
Misioni Apollo ishte një sipërmarrje amerikane e kushtueshme, me pjesëmarrjen e rreth 400 mijë shkencëtarëve, teknikëve dhe inxhinierëve dhe një kosto prej 100 miliardë dollarësh./KosovaPress/

Related Articles

Back to top button