LifeStyle

Nëse bëni këtë veprim para se të flini, mund të humbisni 3 orë gjumë

Sipas një studimi më të ri, të publikuar në Sleep Medicine, postimi në media sociale ose platforma interaktive ndërsa jemi tashmë të shtrirë në shtrat me qëllimin për të rënë në gjumë mund të vonojë gjumin tonë deri në tre orë.

Më konkretisht, ata që postuan në rrjetet sociale brenda një ore para gjumit kishin pothuajse dy herë më shumë gjasa të qëndronin zgjuar deri vonë. Ata që bënë një maratonë postimesh pak para gjumit kishin gjithashtu më shumë gjasa të qëndronin zgjuar deri vonë natën sesa ata që bënin vetëm një postim.

Pse mund të jetë kjo? Studiuesit besojnë se pritjet e pëlqimeve dhe komenteve shkaktojnë një nxitim adrenalinën, që bllokon hormonet e gjumit. Përveç kësaj, ekspozimi ndaj dritës blu nga celularët tanë njihet gjithashtu se prish ciklin e gjumit, duke ndikuar në ritmin cirkadian.

TS Poll - Loading poll ...