Pse është e rëndësishme t’i mësoni fëmijët tuaj të notojnë

Siguria është një nga arsyet kryesore pse mësimi i notit është kaq i rëndësishëm për fëmijët tanë. Megjithatë, ka shumë përfitime të tjera. Për shembull, u jep fëmijëve tanë të vegjël mundësinë të ndërveprojnë me fëmijët e tjerë në pishina dhe plazhe. Noti është gjithashtu një sport i mrekullueshëm.

Pra, arsyeja numër një pse fëmijët tanë duhet të mësojnë të notojnë është për sigurinë e tyre.

Noti është një aktivitet i plotë i trupit. Kërkon që fëmijët të ushtrojnë trupin dhe mendjen e tyre duke u argëtuar në të njëjtën kohë. Një nga mrekullitë e mëdha të notit është se foshnjat mund të fillojnë të notojnë kur janë vetëm 6 muajsh.

Ndër përfitimet e tjera, mund të shpëtojë fjalë për fjalë një fëmijë nga një situatë e rrezikshme. Fëmijët janë vazhdimisht të ekspozuar ndaj rrezikut: lumenj, liqene, shëtitje me varka, pishina… Përveç kësaj, sa më shpejt që fëmijët tuaj të mësojnë të notojnë, aq më shumë do të kontribuojë në shëndetin e tyre të përgjithshëm mendor dhe fizik.


TS Poll - Loading poll ...

Related Articles

Back to top button