Shëndetësi

Sasia e ujit që duhet të pini në ditë

Uji përbën më shumë se gjysmën e peshës së trupit tonë.

Ruan funksionimin tonë duke rregulluar temperaturën, duke lubrifikuar nyjat dhe duke hequr mbetjet nga trupi.

Mungesa e ujit mund ta vështirësojë durimin e nxehtësisë dhe të na shkaktojë marramendje dhe lodhje.

Ndoshta keni dëgjuar për rregullin e tetë gotave në ditë, por kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë.

Sipas dietologes Lauren Armstrong, sasia e ujit që duhet të konsumojmë mund të ndryshojë në varësi të disa faktorëve, si mosha, gjinia dhe mënyra e jetesës.