Si të jesh më i durueshëm?

Të gjithë e kemi humbur durimin në një moment. Në fund të fundit, qeniet njerëzore kanë kufij për gjithçka, madje edhe për të pritur që diçka të ndodhë.

Pranojeni pasigurinë si pjesë të jetës

Hapi i parë për të qenë një person më i durueshëm është të mësosh të pranosh pasigurinë e brendshme të aktit të të jetuarit. Ka pak gjëra në botë mbi të cilat një individ mund të ketë kontroll absolut, dhe mohimi i tij çon në zhgënjim. Të besosh se është e mundur të kontrollosh variablat si sjellja e të tjerëve, moti apo faktorë të tjerë është një iluzion.

Në fund të fundit, realiteti është ndryshe dhe ata që mashtrojnë veten duke besuar se kontrollojnë gjithçka, përfundojnë vetëm duke u ndjerë keq. Në vend të kësaj, të kuptuarit se jeta është e paparashikueshme do t’ju ndihmojë të përshtateni më mirë me çdo situatë të paparashikuar.

Mësoni të përfitoni nga pritja

TS Poll - Loading poll ...

Një tjetër rekomandim që do t’ju lejojë të përmirësoni durimin tuaj është të dini se si të përfitoni nga momentet e pritjes. Imagjinoni që jeni në dhomën e pritjes, duke pritur që mjeku t’ju shohë. Në atë situatë, çfarë do të bënit me kohën?

Mund të përfitoni dhe të dërgoni një email që keni në pritje, të mendoni se si do të filloni reformën që dëshironi të bëni ose të lexoni një nga revistat që zakonisht janë në dispozicion të publikut. Kjo do të thotë, ju mund të ndërmerrni veprime që ju largojnë nga ndjenja se po humbni kohën tuaj. Sepse, kush nuk e ka menduar ndonjëherë se “ja ku jam, me gjithçka duhet të bëj”?

Praktikoni vetëdijen

Mindfulness është një teknikë që rrjedh nga meditimi që synon, në një farë mënyre, të na lidhë me të tashmen, me atë që po ndodh këtu dhe tani. Mos harroni se padurimi është i lidhur me ankthin për një të ardhme të pasigurt.

Ushtrime të frymëmarrjes dhe relaksimit

Stresi i pritjes mund të përkthehet në tension fiziologjik. Prandaj, një strategji e mirë është të praktikoni teknikat e relaksimit të muskujve dhe frymëmarrjes në ato momente që testojnë durimin tuaj. Ndërsa e bëni këtë, truri juaj do të ndalojë së shoqëruari pritjen me ankthin dhe do të bëheni më të qetë.

Jini realistë me pritshmëritë tuaja.

Gjeni momente në ditën tuaj për t’u çlodhur, përpunoni atë që po ju ndodh dhe bëni plane për atë që nuk mund të kontrolloni.Related Articles

Back to top button