LifeStyle

Sipas astrologëve, kjo është shenja mëinteligjente e zodiakut

Dashi ka pikat e forta dhe të dobëta, por kur bëhet fjalë për inteligjencën, ka një që me të drejtë zë vendin e parë, thonë astrologët.

Lista e shenjave më inteligjente të zodiakut përfshin Gaforret, me inteligjencën e tyre emocionale që i ndihmon edhe në jetën e tyre profesionale. Peshoret, të cilët janë shumë të dhënë pas leximit dhe njohurive dhe kështu arrijnë të kenë gjithmonë argumente në diskutimet e tyre. Shigjetarët, të cilët preferojnë të marrin njohuritë e tyre përmes përvojave të tyre dhe ta perceptojnë botën më globalisht, dhe Binjakët, të cilët mund të bëjnë biseda shumë interesante, duke “përthithur” vazhdimisht informacione të reja – qofshin ato nga fusha profesionale apo nga fusha e tyre personale.

Por cila shenjë e zodiakut kryeson listën?
Shenja numër një e zgjuar është Ujori. Sipas astrologëve, të lindurit me Diellin në këtë shenjë shfaqin aftësi të rritura njohëse dhe nivele të larta të IQ-së. Mendjet e tyre mendojnë përpara të tjerëve dhe lëvizin në rrugë shumë progresive. Me planetin e tyre sundues Uranin – planetin e inovacionit dhe krijimtarisë – ata menaxhojnë dhe përpunojnë shpejt të dhënat dhe gjejnë lehtësisht zgjidhje për problemet.

“Ata janë pionierë, ekscentrikë dhe shpesh shumë përpara kohës së tyre”, thotë astrologja Anna Kovach. Ata kuptojnë lehtësisht se si do të zhvillohen gjërat dhe kanë një largpamësi që ata rreth tyre e vlerësojnë shumë. Në të njëjtën kohë, kjo shenjë shquhet për vlerat e saj morale dhe nevojën e saj për të ndihmuar shoqërinë të përmirësohet duke marrë rreziqe dhe duke arritur gjëra përpara se të tjerët të vënë re ndryshimin.