10 pyetje “kurth” gjatë një interviste pune, si t’iu përgjigjeni

Kërkimi i një pune dhe dhënia e një interviste është mjaft e vështirë dhe stresuese.

Për të mos mjaftuar vetë intervista është një sfidë më vete ku shumica e pyetjeve janë paksa të koklavitura dhe të vështira për t’ju përgjigjur në mënyrën e duhur. Kjo i bën intervistat për punë një fushë të minuar.  Por, para se të futeni në një gjendje paniku, mësoni disa mënyra se si t’i përgjigjeni disa prej pyetjeve të vështira dhe sikletshme në një intervistë pune.

1. Më tregoni për veten tuaj …Kjo ka të ngjarë të jetë një nga pyetjet e para të intervistuesit. Të jesh i qartë: kjo nuk është një shans të tregosh historinë tënde të jetës. Kjo është një mundësi për të bërtitur për aftësitë tuaja. Mos u tregoni modestë por është koha për të kënduar të gjitha lavdërimet dhe arritjet tuaja. Mos u trembni por le t’i dijë 10 arsyet pse kompania duhet të punojë me ju.

2. Si e përballoni presionin apo trysninë në punë? Kompanitë duan të dinë se punonjësit mund të trajtojë stresin. Në përgjigjen tuaj ndaj kësaj pyetjeje, jepni një shembull të kohës që keni qenë nën presion që është i pasur me detaje se si mundur t’ia dilni. Situatat reale mund t’ju japin shumë pikë duke i lënë pas të intervistuarit e tjerë që mund të japin përgjigje të përgjithshme.

3. Pse jeni të interesuar të punoni këtu? Kjo është pyetja që kompania kupton se sa jeni i interesuar ju për punën dhe sa kërkime keni bërë për kompaninë. Mungesa e hulumtimeve para intervistës për punë ku po aplikoni mund të jetë krejtësisht e dëmshme për tërë intervistën tuaj. Nëse një kompani do të investojë në ju, ata duan të dinë nëse investohen gjithashtu tek ata. E thjeshtë! hetoni mbi politikën që ndiqet, kulturën dhe mbi motivacionet që ato bazohen.

4. Çfarë mund të ofroni ju më shumë se një tjetër? Ky është shansi juaj ta bëni veten të dalloheni në mes të kandidatëve të tjerë. Për ta bërë këtë, artikuloni qartë atë që dëshironi të mbani mend. Përfshini një shembull specifik që demonstron kompetencat dhe karakteristikat që dëshironi të theksoni.

5. Çfarë do të përmirësoje tek vetja? Tregoni se besoni në rritjen profesionale dhe nuk keni frikë të pranoni se nuk jeni të përsosur. Çështja kryesore këtu është të ndash një zonë që duhet të përmirësosh dhe se jeni i përkushtuar për t’ia arritur asaj.

6. Cilat janë disa nga përvojat e shefat tuaj? Pa marrë parasysh se çfarë lloj përvoje ju keni, pavarësisht nëse jeni në nivel të lartë ose në nivelin e hyrjes, vini me një shembull të përgatitur. Zgjidh një shembull që tregon pse keni hyrë në një rol udhëheqës për një projekt apo situatë, atë që keni bërë si udhëheqës dhe çfarë ndikimi ka pasur tek të tjerët dhe vetja.

7. Cili është dështimi juaj më i madh? Është e rëndësishme të kuptoni se me këtë pyetje, intervistuesit nuk po përpiqen të identifikojnë dështimet tuaja, por po përpiqen të marrin një imazh realist për ju si një kandidat. Gjithkush ka dobësi dhe ata duan të shohin nëse mund të mësoni prej tyre. Çelësi këtu është të zgjidhni diçka që keni gabuar dhe keni mësuar si ta bëni siç duhet.

8. Pse doni të largoheni nga puna juaj aktuale? Kjo është një nga pyetjet më të vështira. Nëse ka diçka që nuk ju pëlqeu tek puna thojeni, por mos ofendoni kurrë askënd. Në fund të fundit, kompania është i interesuar për qëllimet tuaja afatgjata, dhe për këtë arsye maksimizon kënaqësinë tuaj të punës.

9. Më tregoni një moment që nuk jeni pajtuar me mendimin e shefit tuaj… Përsëri, kjo nuk është një pyetje mashtruese për të parë nëse keni një karakter të pahijshëm ose temperament të nxehtë. Kjo shqyrton natyrën tuaj diplomatike dhe guximin për të folur. Nëse shefi juaj po bën një gabim të madh ose ju keni një ide edhe më të mirë, ata patjetër do të duan që ju të flisni por do të ishte e rëndësishme ta bëni atë në rrugën e duhur. Mos harroni, ju nuk jeni duke u përpjekur për ta bërë shefin tuaj të duket keq.

10. Çfarë page kërkoni? Paraja gjithmonë i bën njerëzit të ndihen të vështirë, megjithatë, në një intervistë nevojitet një shkallë e transparencës mes palëve. Nëse qëllimi juaj është të tejkaloni pagën tuaj të tanishme për të siguruar një më të madh në rolin tuaj të ardhshëm atëherë thojeni.Related Articles

Back to top button