ShowBizzz

Disa zakone që dëmtojnë flokët

Ndërsa rënia e tepërt e flokëve mund të ndodhë për shkak të një sërë çështjesh themelore si gjenetika, çekuilibri hormonal, tiroidja, metabolizmi dhe çështje të tjera shëndetësore, disa zakone të përditshme të shpërfillura shpesh mund të jenë shkaku i rënies së flokëve. Ja çfarë duhet të ndaloni së bëri, nëse dëshironi të shihni më shumë qime në kokë sesa në furçë flokësh.

Lidhja e flokëve shumë ngushtë

Tërheqja dhe tensioni i vazhdueshëm nga ‘frizurat’ redukton vijën e flokëve, duke stresuar dhe përfundimisht duke dëmtuar gjëndrat e flokëve dhe në rastet më të këqija, duke çuar në alopeci tërheqëse, një gjendje ku folikuli dobësohet përgjithmonë për të mbirë përsëri. Preferohet të ndryshoni shpesh ndarjen dhe modelin e flokëve.

TS Poll - Loading poll ...

Përdorimi i nxehtësisë në flokë të pambrojtur

Përdorimi i nxehtësisë pa mbrojtje i zhvesh flokët nga mbulesa e jashtme duke dëmtuar keratinën, duke çuar në dëmtim të flokëve dhe rënie të tyre. A ka kuptim nëse flokët tuaj duken të lëmuar, me shkëlqim vetëm për të kuptuar se shumica e tyre do të jenë zhdukur sepse nuk i keni mbrojtur gjatë stilimit? Është e barabartë me të fjeturit me grim, kështu që mos e bëni kurrë!

Gabimet e larjes së flokëve

Shampo në lëkurën e kokës, balsam në fijet dhe mos përdorni kurrë ujë të nxehtë, pasi ajo heq lagështinë nga flokët, duke dehidratuar fijet që bëhen të thata dhe të brishta, duke i bërë ato të këputen dhe bien. Përdorni ujë të vakët për t’u larë, shkumoni shampon në pëllëmbët tuaja përpara se ta masazhoni butësisht në lëkurën e kokës, në mënyrë që të mos hiqni vajrat natyralë që e ushqejnë atë. Përfundoni me ujë të ftohtë. Larja e tepërt me shampo gjithashtu mund të bëjë që skalpi juaj të mbingarkohet për të prodhuar më shumë vajra për t’u mbrojtur, duke shkaktuar më shumë rënie të flokëve. Lajini flokët vetëm kur është e nevojshme, shkruan Vogue.in.

Mosprerja e rregullt e flokëve

Prerja e flokëve vetëm një çerek inç apo më shumë ose shkurtimi çdo tetë javë do të ndihmojë në heqjen e flokëve që pengojnë rritjen. Bimët kanë nevojë për krasitje, njerëzit kanë nevojë për prerje.

Përdorimi i produkteve të flokëve me alkool

Përmbajtja e alkoolit në produktet e flokëve tuaj mund të jetë arsyeja pse flokët tuaj janë të thatë dhe të brishtë. Alkooli mund të shkaktojë thyerjen e flokëve gjatë krehjes. Kërkoni alternativa me përbërës natyralë, më të butë që nuk kanë nevojë për alkool për të zbutur flokët tuaj.

Stresi

Kortizoli, ose hormoni i stresit i çliruar nga trupi kur mendja është e mbingarkuar, mund të çojë në çekuilibrime hormonale, ndërprerje të ciklit të rritjes së shëndetshme të flokëve dhe inflamacion. Por mbani mend, në çdo moment, 10-15% e flokëve tanë janë në një fazë pushimi, që do të thotë se nuk rriten ose bien. Çdo dy ose tre muaj, këto qime në pushim bien dhe në vend të tyre rriten të reja. Rënia e shkaktuar nga stresi mund të ndalet dhe flokët do të rriten përsëri, nëse i jepni përparësi shëndetit mendor, kujdesit për trupin dhe jeni të vetëdijshëm për atë që po shkakton kaosin.