ShowBizzz

Me këto 7 zakone të vogla, mund të përmirësoni ndjeshëm shëndetin tuaj mendor

Ka disa gjëra të vogla, zakone të vogla që mund të ndikojnë pozitivisht në shëndetin tonë mendor. Është e rëndësishme vetëm që t’i përkushtohesh këtyre gjërave të vogla në mënyrën e duhur.

Në vijim janë shtatë zakone të vogla që do të jenë të shkëlqyera për mirëqenien tuaj emocionale.

1. Mundohuni ta filloni ditën me të paktën një shëtitje të shkurtër

Fakti është se shumë prej nesh kalojnë shumë më pak kohë jashtë sesa duhet, domethënë rreth dy orë në ditë.

Janë mëngjeset që vendosin tonin për gjithë ditën dhe natën tonë. Prandaj përpiquni të bëni të paktën një shëtitje të shkurtër në ajër të pastër para orës 10. Për shembull, parkoni makinën tuaj pak më larg se zakonisht ose dilni nga transporti publik disa ndalesa më herët.

2. Pranoni ditët e këqija në vend që të përpiqeni t’i ktheni ato

Ndonjëherë përpjekja për të rregulluar një ditë të keqe është thjesht e kotë dhe shterruese e energjisë. Në vend që të përpiqeni të rregulloni ditët e këqija, pranoni faktin që nuk keni nevojë të ndiheni perfekt gjatë gjithë kohës. Është në rregull që ndonjëherë të anuloni planet dhe t’i thoni jo kërkesave që ju bëhen. Fakti është se jeta përbëhet nga momente të mira dhe të këqija, emocione dhe mërzitje.

3. Bëni ushtrime të frymëmarrjes gjatë kohës që bëni dush

Dushi është në fakt një fillim ideal i ditës dhe mund ta përdorni si një mundësi për të bërë ushtrime të frymëmarrjes. Merr frymë ngadalë dhe merr frymë edhe më ngadalë. Jini të vetëdijshëm për atë moment.

4. Hani darkë të paktën tre orë para se të shkoni në shtrat

Një darkë e hershme është e mirë si për tretjen ashtu edhe për një gjumë të qetë. Mundohuni të hani të paktën tre orë para se të shkoni në shtrat në mënyrë që nivelet tuaja të insulinës të jenë në nivelin më të mirë.

5. Krijoni një rutinë mbrëmjeje

Rutinat e natës janë një tjetër hap i vogël që mund të ketë një efekt të dobishëm në shëndetin tuaj mendor. Për shembull, mund të ndizni një qiri dhe të bëni një meditim të shkurtër ose të kaloni 15 minuta duke lexuar një libër. Të gjitha opsionet janë të mira.

6. Mbajeni celularin larg shtratit

Për këtë, shumë do të thonë se celulari i tyre shërben si një orë alarmi. Konsideroni përdorimin e një ore tradicionale me zile dhe lëreni celularin larg jush kur shkoni për të fjetur. Gjithashtu, përpiquni të mos i shtyni alarmet sepse kjo çliron kortizolin, hormonin e stresit.

7. Pranoni faktin që përsosmëria nuk ekziston

Ndoshta kjo tingëllon si një klishe, por është e vërtetë. Të mendosh se mund të jemi të përsosur mund të kthehet lehtësisht në një dobësi. Fakti është se askush nuk është perfekt dhe nuk duhet të jetë. Sa më shpejt ta pranoni këtë deklaratë, aq më e lehtë do të jetë jeta juaj.