ShowBizzz

Përse macet nuk duan t’i bartim ngrykë?

Macja juaj nuk është lazdrake dhe refuzon të struket në krahët tuaj derisa jeni duke pushuar në divan? Çdoherë kur e merrni ngrykë, ajo largohet? Nuk jeni të vetmit

Vetëm ndonjë mace toleron që t’i kapni dhe t’i bartni ngrykë – së paku për pak kohë. E po përse macet nuk dëshirojnë që t’i bartni?

E konsideroni këtë edhe një arsye për shkak të të cilit macet kanë reputacionin e kafshëve të pavarura, të cilat dëshirojnë vetë të vendosin se si të komunikojnë.

Vështirë mund t’i detyrojmë të bëjnë diçka që nuk duan. Mirëpo, ekzistojnë edhe shumë arsye të tjera përse macja juaj nuk dëshiron që ta mbani në krahë.

Disa mace assesi nuk janë mjaft të socializuara, të tjerat nuk ndihen të sigurta nga frika që të mos na bien nga krahët.

Macet e vjetra nuk mund të ndihen këndshëm në përqafim, sepse lëvizjet e papritura mund t’i shkaktojnë dhembje në nyja.

Mbani në mend, macet kanë tendencë të konsiderojnë që vetëm idetë e tyre janë të mira, prandaj nuk duhet t’i detyrojmë në përkëdhelje dhe përqafim, sepse i shkaktojnë stres.