Shëndetësi

Personat të cilët kanë vështirësi të zgjohen nga gjumi janë më inteligjentë

Nëse bini në gjumë natën vonë dhe zgjoheni nga gjumi vonë, mos u ndjeni keq. Siç duket, kjo mund të jetë ajo që ju bën më inteligjentë, sipas disa hulumtimeve të reja.

Hulumtuesit kanë zbuluar se vështirësia për tu zgjuar nga gjumi në mëngjes është e ndërlidhur me kreativitet dhe inteligjencë.

Studimi, i titulluar “Përse personat të cilët kanë vështirësi të zgjohen nga gjumi, janë më inteligjent”, shpjegon se njerëzit inteligjentë janë më të prirë ta prekin butonin e alarmit “Snooze” sepse është zbulim të cilin paraardhësit tanë nuk e kanë pasur.

Me fjalë të tjera, ata janë më të aftë të adaptohen me jetesën moderne dhe kjo i bën ata më inteligjentë.