Cilat janë racat më miqësore të qenve për fëmijët?

Lista e përfitimeve të rritjes së një fëmije me një qen është vërtet e pafundme. Fëmijët mund të marrin furnizime të rëndësishme nga bashkëjetesa me një kafshë shtëpiake, të dobishme për karakterin dhe zhvillimin e tyre psiko-emocional. Edhe nëse keni pasur kundërshtime deri më tani, është krejtësisht normale që nevoja e fëmijëve tuaj për një mik gëzof t’ju shtyjë të rishqyrtoni mundësinë për të marrë një qen.

Pra, cilat janë racat më të mira të qenve për të rritur me fëmijët tuaj? 

Golden Retriever

Golden Retriever është një nga racat e qenve më të orientuar drejt njerëzve, miqësorë dhe të qetë! Ata pëlqejnë të ndihen pjesë e një familjeje, janë të durueshëm dhe lozonjarë, një kombinim që i bën ata idealë për shoqërinë e fëmijëve.

Labrador retriever

Labrador Retrievers janë miqësorë, të qetë në sjelljen e tyre, të lehtë për t’u stërvitur dhe entuziastë në lojëra, pasi kanë rezerva të mëdha energjie. Ata konsiderohen gjithashtu qen terapi ideale.

Collie

Lovely Border Collies e duan shoqërinë dhe fëmijët, lojën dhe përqafimet. Është mirë që ata janë trajnuar dhe mbikëqyrur, pasi qentë e tufës si Collies mund të rrëzojnë fëmijët më të vegjël gjatë lojës.

Charles Spaniel

Këta qen të adhurueshëm duan të kalojnë kohë me njerëzit dhe janë ato që në gjuhën e qenve ne i quajmë “djem të mirë”.

Shih Tzu

Shih Tzus janë jashtëzakonisht miqësorë, të dashur dhe të qetë. Është e rëndësishme që fëmijët të mësojnë ta trajtojnë qenin e tyre me kujdes.

Basset Hound

Bassets janë fantastike me fëmijët pasi ata janë qen shumë të qetë dhe të durueshëm. Ata janë qesharak dhe shumë mbrojtës. Edhe pse duken dembelë, në fakt kanë oreks për lojëra dhe janë shumë inteligjentë.Related Articles

Back to top button