ShowBizzz

Po bën namin në kinema, por pakkush e vuri re gabimin te “Oppenheimer”

Filmi i shumëpritur i Christopher Nolan “Oppenheimer” bëri premierën botërore, me shikues të panumërt që nxituan drejt kinemasë për të parë historinë e “babait” të bombës atomike.

Ndonëse regjisori i njohur shquhet për vëmendjen e tij ndaj detajeve, gjë të cilën e ka dëshmuar edhe përmes produksioneve të mëdha që ka ndërmarrë, si “The Dark Knight”, “Interstellar” dhe “Inception”, këtë herë duket se diçka ka dhe i shpëtoi atij!

Siç kanë theksuar vëzhguesit, gabimi gjendet në një skenë ku Oppenheimer është në një turmë spektatorësh që mbajnë flamuj amerikanë. Megjithatë, sipas shikuesve në fjalë, flamurët paraqesin një flamur që nuk ekzistonte në atë kohë. Kjo skenë e veçantë, sipas atyre që e panë filmin, zhvillohet në vitin 1945.

Flamurtarët në turmë përshkruajnë 50 yje, po aq shtete të SHBA-së sot, përveç që në atë skenë normalisht duhet të kishte 48 yje, pasi yjet e 49-të dhe të 50-të u shtuan përkatësisht në 1959 dhe 1960, me Alaskën dhe Havain në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.