LifeStyle

Si të largoni stresin me një ushtrim të thjeshtë

Të shohësh qirinjtë e njohur si Trataka Sadhana, është një ushtrim meditimi që na kërkon të përqendrojmë shikimin në flakën e një qiri. Përkthyer lirshëm, ky ushtrim quhet “vështrim ritual” dhe është një praktikë popullore meditimi në Indi.

Qirinjtë konsiderohen të dobishëm në praktikën e meditimit sepse, ndër të tjera, ata na ofrojnë një pikë të lehtë fokusimi. Prandaj është më e lehtë të përqendrohemi dhe të largojmë mendimet ndërhyrëse nga mendjet tona. Gjithashtu vetë zjarri ka fuqinë të magnetizojë shikimin.

Sekreti është të mbani flakën në nivelin e syve dhe të zgjidhni një qiri që digjet ngadalë – mundësisht dyllë blete të pastër dhe jo me aromë.

Meditimi me qiri konsiderohet një zgjedhje ideale për fillestarët. Si bëhet:

TS Poll - Loading poll ...

Ndizni një qiri dhe fikni dritat në dhomë në mënyrë që flaka e qiririt të jetë e vetmja pikë qendrore në dhomë.
Vendosni qirinjën në një tavolinë dhe uluni në dysheme në mënyrë që flaka të jetë në nivelin e syve
Qëndroni 2 hapa larg qiririt.
Merrni disa herë frymë thellë dhe relaksoni tensionin në trup.
Përqendrohuni te flaka dhe largoni mendimet që ju vijnë në mendje.
Mbajeni këtë pozicion për dhjetë minuta.
Me praktikë do të përmirësoheni.

Metoda Trataka Sadhana është treguar të jetë efektive për lehtësimin e shpejtë të stresit sipas hulumtimit të botuar në Revistën Ndërkombëtare të Kërkimit të Rikthimit të Informacionit.

Koha ideale për të praktikuar këtë formë të meditimit është nata, por edhe çdo herë kur ndiheni të frikësuar, të mbingarkuar dhe të stresuar.